Dominika Handzušová Samospráva

O kandidatúru zabojuje aj Klokner (59): Chce vystupovať ako ľudový primátor

O post primátora sa chce uchádzať aj Jozef Klokner (59). Po splnení podmienok na registráciu do volebného boja vstúpi ako nezávislý kandidát.

Ilustračný obrázok k článku O kandidatúru zabojuje aj Klokner (59): Chce vystupovať ako ľudový primátor
Zdroj: TASR

Svoj záujem kandidovať za primátora Trnavy zatiaľ ohlásili Ján Žitňanský za koalíciu KDH, SDKÚ-DS, OĽaNO, NOVA s podporou Mosta-Híd a Strany zelených, nezávislý kandidát Peter Bročka z tretieho sektora a Bystrík Stanko, nominant Smeru-SD. Súčasný primátor Vladimír Butko po svojom prvom volebnom období vo funkcii už nekandiduje.

Štvrtým kandidátom chce byť Klokner

Klokner je bývalý komunálny politik, donedávna bol členom KDH. Hnutie ho nominovalo na viaceré funkcie v štátnej správe. Bol prednostom Krajského úradu pre dopravu a komunikácie v Trnave, prednostom Obvodného úradu v Trnave a pracoval aj na Správe mestského majetku Trnava.

Bol poslancom mestského i krajského zastupiteľstva za KDH, neúspešne kandidoval za hnutie na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja a po vystúpení z KDH aj na poslanca krajského parlamentu v uplynulých voľbách.

Ľudový primátor

Teraz pracuje pre občianske združenie. Klokner chce ponúknuť svoje dlhoročné skúsenosti z verejného života aj súkromného sektora a chce vystupovať ako ľudový primátor, ktorý ľudí spája, a nie rozdeľuje podľa straníckych, majetkových či iných kritérií.

„Som ľudový kandidát, lebo žijem život normálneho Slováka. Mám obyčajný dom, bežné rodinné auto,“ píše Klokner na sociálnej sieti, cez ktorú oznámil svoju snahu. „Ako nezávislý, ľudový kandidát budem počúvať ľudí a budem spájať. V prípade zvolenia do čela mesta budem diskutovať so všetkými, ktorí sú ochotní diskutovať za účelom rozvoja mesta.“

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM