Monika Földešiová Krimi

Obchodná inšpekcia upozorňuje na agresívneho brusiča nožov

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) v Trnave upozorňuje spotrebiteľov na nepoctivého brusiča nožov. Pohyboval sa v posledných dňoch v okolí Hlohovca a navštevoval najmä starších ľudí. Informoval riaditeľ trnavského inšpektorátu SOI Roman Magala.

„Máme niekoľko telefonických sťažností spotrebiteľov, ktorí sa cítia byť podvedení,“ uviedol Magala. Brusič ponúka, že nabrúsi nôž za 50 centov. Preukazuje sa pritom zrejme fiktívnym živnostenským listom. „Ľudia v domnienke, že im niekto odborne zaostrí nože, dávajú si nabrúsiť 4 či 5 a viac nožov v domnienke, že zaplatia 50 centov za kus. No skutočnosť je taká, že po nabrúsení si síce účtuje 50 centov, ale za 1 centimeter brúsenej čepele. A tak napríklad z ceny 2 eurá za 4 kusy sa platba vyšplhá aj na čiastku i 40 eur,“ upozornil riaditeľ SOI v Trnave.
Oklamaní ľudia sú prekvapení nielen konečnou cenou, ale aj agresívnym správaním brusiča, ktorý si sumu pomerne tvrdo vymáha. „Z pohľadu SOI máme možnosť len formou výstrahy upozorniť spotrebiteľov, ktorých zastupujeme v zmysle zákona, aby sa takejto forme poskytovania služby radšej vyhli,“ dodal Magala.

tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM