Správy

Oblečenie, športové potreby aj veci do domácnosti: Prichádza Letná zóna bez peňazí

Letná zóna bez peňazí sa v sobotu rozloží znovu na nádvorí gymnázia. Čo všetko prinesie?

Ilustračný obrázok k článku Oblečenie, športové potreby aj veci do domácnosti: Prichádza Letná zóna bez peňazí
Zdroj: Facebook.com/Zóna bez peňazí v Trnave

Letná zóna bez peňazí v Trnave oživí v sobotu (24. 6.) nádvorie Gymnázia Jána Hollého. Do 12.00 h ponúkne bezplatne všetkým, ktorí majú záujem, oblečenie, veci do domácnosti, pre školákov, športové potreby a mnohé ďalšie.

Podujatie sa teší obľube

Podujatie už deviaty rok v Trnave organizuje skupina dobrovoľníkov, päť rokov sa zapája gymnázium a poskytuje svoje priestory. Vedúcou tímu je pedagogička Andrea Bánová.

„Každoročne pripravíme letnú a zimnú časť Zóny bez peňazí. Deň pred jej konaním môžu darcovia priniesť veci, ktoré už nepotrebujú, ale ktoré sú čisté, funkčné, použiteľné. Sme radi, že môžeme konštatovať, že tak, ako sa zvyšuje počet návštevníkov, zvyšuje sa aj počet našich donorov,“ uviedla Bánová pre TASR.

Ľudia, ktorí na zónu zavítajú, pritom nie sú iba Trnavčania a z okolia, ale aj zo vzdialenejších miest ako Senica, Skalica, Bratislava a sú to, ako povedala, pravidelní návštevníci.

„Na zóne si môže prísť na svoje každý, nielen sociálne slabší, ktorí vítajú dozásobiť si domácnosť. Sú to mladé rodiny, seniori, študenti, kreatívci, obzerajúci sa po originálnych kúskoch,“ doplnila Bánová.

Pomáhajú aj študenti

Odkedy sa do spoluorganizovania podujatia zapája gymnázium, sú stálou súčasťou tímu aj jeho študenti. „Teraz ich máme na sobotu pripravených 60, budú rozpoznateľní v zelených tričkách, chodia pomáhať aj absolventi, ktorí si akciu obľúbili,“ doplnila.

Organizačný štáb Zóny bez peňazí ocenil aj Trnavský samosprávny kraj, ktorý mu pred časom udelil ocenenie Ekologický čin roka. „Environmentálny aspekt podujatia je pre nás dôležitý. Nielenže zóna prispieva k ďalšiemu obehu vecí a pomáha hľadať majiteľov, tie, ktoré si nikto neodnesie, posúvame ďalej do zariadení sociálnej starostlivosti či na recykláciu,“ dodala Bánová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM