Júlia Vargová Samospráva

Oboznámte sa s Prúdmi: Medzi Družbou a ŽOS-kou sa črtá veľký bytový komplex

Investor v nasledujúcich rokoch počíta s vybudovaním novej bytovej lokality s názvom Prúdy. Pribudnúť my mala škôlka, nebytové priestory i kruhový objazd.

Ilustračný obrázok k článku Oboznámte sa s Prúdmi: Medzi Družbou a ŽOS-kou sa črtá veľký bytový komplex
17
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Verejnosť sa môže v termíne od 19. júla do 17. augusta 2019 oboznámiť s návrhom Územného plánu Obytnej zóny Trnava – Prúdy. Informovala o tom radnica na svojom webe.

„Verejnoprávne prerokovanie návrhu Územného plánu zóny, Obytná zóna Trnava – Prúdy (lokalita I.b – I.c) s jeho oboznámením (ústne prerokovanie) sa uskutoční 14. 8. 2019 (streda) o 14.00 h v zasadačke mestského zastupiteľstva vo dvore radnice na Hlavnej ulici č. 1 v Trnave,“ upresňuje mesto a dodáva, že stanoviská je potrebné oznámiť do 30 dní odo dňa oznámenia, do 17. 8. 2019, alebo uplatniť na verejnom prerokovaní.

Navrhovaný zámer by mal byť umiestnený na ploche 11,14 ha vo východnej časti urbanizovaného územia mesta Trnava.

Výstavbu plánuje spoločnosť Terra Trnavia, ktorá chce medzi Spartakovskou a Koniarekovou ulicou postaviť 19 bytových domov a 8 polyfunkčných objektov. Na severe územia bude navrhnutá materská škola, pričom všetky stavebné objekty v riešenom území budú v jednotnom architektonickom výraze. Pribudnúť by malo aj 1 500 parkovacích stojísk umiestnených v suteréne a 531 na povrchu terénu.

Foto: ilustračné

Súčasťou projektu Prúdy je aj nový kruhový objazd naplánovaný na križovatke v galérii.

Na Družbe pribudne kruhový objazd
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM