Dominika Handzušová Rôzne

OBRAZOM: Jarnú Improligu ovládli tradičné tímy, padol aj plný počet bodov

Divácky najúspešnejšie podujatie Občianskeho združenia Publikum.sk sa dočkalo svojho štrnásteho pokračovania. Pozrite sa, ako to vyzeralo na jarnej edícii Improligy.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Jarnú Improligu ovládli tradičné tímy, padol aj plný počet bodov
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Tri minúty v zákulisí, tri na javisku. Schopnosť rýchlo reagovať a najmä vtipne improvizovať sa pokúsilo v Improlige predviesť postupne päť tímov v piatich kolách. Po treťom sa počet účinkujúcich zúžil, najslabšie hodnotenie dostali nováčikovia a do finále postúpili tri ostrieľané; Kapor na scéne, Odletel nám dekel a Vlasáči.

Zahrali sa na zvieratá i bylinky

V každom kole si museli tímy vyžrebovať tému, na ktorú sa tri minúty pripravovali za oponou a následne ju aj za pomoci rôznorodých rekvizít predviedli publiku. Bránice trhali scénky na témy Temná stránka bylinkových čajov, Konzervatívne postupy pri umývaní okien či Za komunizmu bolo lepšie. Súťažiaci sa zahrali na jednorožce v scénke, ktorá naznačila prečo vyhynuli, či postupne na domáce zvieratká v scénke Máš radšej psy alebo mačky? Leňochody.

Opera so svetelnými mečmi

V treťom kole už si súťažiaci žrebovali aj žáner. Najväčší úspech zožalo duo Odletel nám dekel s ich „nepripravenou“ scénkou v žánri space opera s témou Chúlostivá záchranná misia. Bravúrna improvizácia vyniesla chalanom v hodnotení kola plný počet bodov. Napriek tomu v záverečnom súčte ostali tesne na treťom mieste. O dva body pred nimi skončili Vlasáči, tortu pre víťaza rozkrájali Kapríci.

Zábery z jarnej Improligy si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Jarná Improliga korisťou pre Kapra na scéne
33
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM