Monika Hanigovská Rôzne

OBRAZOM priamo z miesta: V Suchej nad Parnou rozvoniavali vianočné medovníky

Obec rozvoniavala vôňou vianočných medovníkov. Pernikiádu v Suchej nad Parnou si vychutnali nielen domáci ale aj návštevníci z okolia. Atmosféru si pozrite na fotkách.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM priamo z miesta: V Suchej nad Parnou rozvoniavali vianočné medovníky
9
Galéria
Zdroj: TASR

Vôňa vianočných medovníkov sa v nedeľu (26. novembra) niesla obcou Suchá nad Parnou v okrese Trnava. Už po desiaty raz sa v priestoroch kultúrneho domu stretli na Pernikiáde všetky generácie, aby spoločne vyzdobili tieto tradičné symboly Vianoc.

Perníky napiekli členovia miestneho združenia dôchodcov. „Vyzdobené perníky budú súčasťou ozdôb vianočných stromčekov vo farskom kostole sv. Martina z Tours,“ informovala Michaela Potočárová z Trnava Tourism – oblastná organizácia cestovného ruchu.

Majú stále viac návštevníkov

Myšlienka zdobenia perníkov vzišla z úsilia rodičov kresťanských rodín zachovať tradície, rozvíjať detskú zručnosť a tvorivosť. Inšpiráciou techniky zdobenia je pre všetkých pernikárka z obce, ktorá je úspešná v súťažiach v zdobení perníkov na Slovensku aj v zahraničí. „Na Pernikiádu prichádza každoročne stále viac návštevníkov nielen z obce, ale aj z jej okolia. Stretávajú sa tu celé rodiny,“ zhodnotila záujem o podujatie Potočárová.

Zdroj: TASR

Bohatý program

Súčasťou Pernikiády boli tvorivé dielne žiakov miestnej školy, ktorí vyrábali vianočné ozdoby z prírodných materiálov. Remeselníci sa prezentovali výrobou vianočných ikebán, drotárskych i prútených výrobkov, maľovaním na sklo, výrobou sviečok z včelieho vosku, textilných hračiek, papierových ozdôb či zdobeného ovocia.

S pásmom zvykov od Kataríny po Štedrý deň sa predstavili žiaci zo školského klubu detí miestnej školy a Suchovský spevácky zbor zaspieval vianočné koledy.

FOTO: Takto si vychutnávali návštevníci Pernikiádu v Suchej nad Parnou
9
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM