Dominika Handzušová Rôzne

OBRAZOM: Žiaci bilingválnej školy si dali rande s vedou, zaujali aj roboty z lega

Zázračne mrznúca voda, vcucnuté vajíčko či roboty z lega, ktoré plnia zadané príkazy. Gymnazisti a starší žiaci základnej školy si pripravili pre svojich spolužiakov z druhého stupňa zaujímavé pokusy. Pozrite sa, ako to na BESSTe vyzeralo.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Žiaci bilingválnej školy si dali rande s vedou, zaujali aj roboty z lega
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Súkromné bilingválne gymnázium BESST sa každý mesiac venuje určitej téme. V septembri to boli napríklad jazyky, október bol zameraný na zdravie. Januárové tematické zameranie znie Som a chcem byť.

Mesiac zameraný na povolania

V rámci tejto témy mali študenti tematický deň povolaní, počas ktorého prišli do školy oblečení za určité povolanie. „Zväčša prišli oblečení za povolanie, ktorým chcú v budúcnosti byť. Veľa detí už má jasno, čím chcú byť,“ skonštatovala riaditeľka gymnázia Ľubica Srnáková. „Mali sme prednášku s pánom Menšíkom z pracovného portálu. Dal žiakom tipy priamo do praxe, odchádzali veľmi spokojné.“

Gymnazisti s výpomocou šikovnejších starších žiakov zo Súkromnej základnej školy BESST si pripravili pre svojich spolužiakov zaujímavú prezentáciu. Ukázali im pokusy z chémie, biológie a fyziky. Vedomosti tak preukázali skutočne zábavnou formou. „Bolo to na báze dobrovoľnosti, kto chcel, mohol ísť na veľkú prestávku, alebo sem,“ dodáva pani riaditeľka.

Roboty zo stavebnice

Veľkému záujmu sa tešili aj Jakub a Matej, ôsmaci, ktorí uspeli na súťaži s robotmi Lego Mindstorms. V rámci školského krúžku postavali a naprogramovali roboty. Spolužiakov tu ohromili na pripravenej trati, „lego hračky“ nasledovali farebné čiary a plnili pripravené úlohy.

Pozrite si aj vy prostredníctvom krátkych videí, ako roboty zvládli pripravenú trať, či zábery z pokusov v priloženej galérii.

Rande s vedou na BESSTe
18
Galéria
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk
Rande s vedou na BESSTe
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM