Monika Hanigovská Rôzne

Obšívajú ho vláknom: Na štadióne Antona Malatinského vytvárajú hybridný trávnik

Trávnatá plocha na štadióne Antona Malatinského prechádza zmenou. Špeciálny stroj všíva do trávnika umelé vlákna. Pozrite si ho zblízka.

Ilustračný obrázok k článku Obšívajú ho vláknom: Na štadióne Antona Malatinského vytvárajú hybridný trávnik
10
Galéria
Zdroj: TASR

Trávnatá plocha na štadióne Antona Malatinského dostáva doslovne novú tvár. Po hracej ploche prechádza špeciálny stroj, ktorý vtkáva do prírodného trávnika umelé vlákna. Všívanie začalo v nedeľu, 26. novembra o polnoci. Práce na trávnatej ploche stále pokračujú.

Po hracej ploche sa presúva v týchto dňoch špeciálny stroj. Ten všíva umelé vlákna do prírodného trávnika. Týmto procesom vzniká tzv. hybrid.

„Systém je tvorený umelým vláknom, ktorý vtkáva do hĺbky osemnásť centimetrov, ďalšie dva centimetre sú nad povrchom, v hustote 2×2cm po celej ploche ihriska. Hybridný trávnik poslúži na spevnenie pôdneho profilu, zlepší sa koreňový systém,“ vysvetľuje pre náš portál trávnikár trnavského Spartaka Patrik Kováč.

Podľa jeho slov sa buduje takýto hybridný trávnik z dôvodu zvýšenia kvality hracieho povrchu a možnosti hrateľnosti aj za zlého počasia.

Zdroj: TASR

Nie je trávnik ako trávnik. Trávnik na Štadióne Antona Malatinského – City Arena bude z 80 percent tvoriť prírodný koreň a z 20 percent bude umelý. „Takýto trávnik nájdeme na mnohých špičkových štadiónoch. Napríklad na moskovských Lužnikách, Chelsea v rámci svojej akadémie, Besiktas Istanbul a v mnohých ďalších,“ informuje Patrik Kováč. Podľa jeho slov práce na ňom bude hotové najneskôr začiatkom budúceho týždňa.

Už najbližší zápas Fortuna ligy (9. decembra o 14.00 h) s Tatranom Prešov by mal Spartak Trnava odohrať na takomto novom hybridnom povrchu.

OBRAZOM: Štadión Antona Malatinského s novým hybridným trávnikom
10
Galéria
Zdroj: TASR

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM