Kultúra

Od skromného chlapca až na samotný MMA trón: Prichádza film o Attilovi Véghovi

Dokumentárny film Attila, pod ktorý sa podpísal český režisér a producent Petr Větrovský, vstúpil do slovenskej kinodistribúcie.

Ilustračný obrázok k článku Od skromného chlapca až na samotný MMA trón: Prichádza film o Attilovi Véghovi
Zdroj: TASR

Životopisná snímka mapuje príbeh športovca Attilu Végha, populárneho bojovníka MMA (Mixed Martial Arts), od detstva po súčasnosť.

Zachytáva tiež dramatickú prípravu na tzv. zápas storočia, v ktorom Attila zvíťazil nad favoritom, českým bojovníkom Karlosom „Terminátorom“ Vémolom.

Film prináša výpovede Attilovej rodiny, jeho blízkych, priateľov, kolegov, športovcov, umelcov, súperov.

Nechýbajú v ňom doteraz nezverejnené archívne zábery, prostredníctvom ktorých môže divák nahliadnuť do života športovca a môže sledovať kroky, ktoré ho viedli k úlohe MMA bojovníka. Aj napriek tomu, že k tomu nemal od detstva veľa predpokladov.

Príbeh svetového šampióna ukazuje aj cestu skromného chlapca z Gabčíkova až na samotný MMA trón v USA. Film konfrontuje doterajšiu kariéru športovca a odhaľuje jeho prehry i víťazstvá pohľadom do zákulisia.

„Divák si prežije príbeh nielen svetového šampióna Attilu Végha, ale taktiež Attilu Végha, ktorý pracoval päť rokov v Rakúsku na poli, zároveň aj Attilu Végha, ktorý sa stal vzorom pre súčasnú generáciu,“ avizujú tvorcovia snímky.

Dokument Attila prináša od slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film od 30. januára. Do českej kinodistribúcie vstúpi 6. februára.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Trnavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM