Aktualizované BTW Správy Samospráva

Odklepnuté, podarilo sa zraziť cenu! Trnava spraví prístavbu na ZŠ Bottova

Pôjde o najväčšiu investíciu do školského zariadenia za posledné roky.

Ilustračný obrázok k článku Odklepnuté, podarilo sa zraziť cenu! Trnava spraví prístavbu na ZŠ Bottova
4
Galéria

Radnica po mesiacoch príprav a verejného obstarávania prostredníctvom primátora Bročku konečne podpísala zmluvu na nové krídlo základnej školy Bottova. Mesto sa dohodlo s dodávateľom stavby, spoločnosťou KAMI PROFIT. Informoval o tom Peter Bročka na sociálnej sieti.

Trampoty s jedálňou

Škola doteraz nemala vlastnú jedáleň, využívala priestory susediaceho gymnázia. Z kapacitných dôvodov však minulý rok od zmluvy odstúpilo. Následné riešenia boli provizórne, žiaci sa presúvali do rôznych jedální v blízkosti. Aktuálne využíva škola jedáleň strednej priemyselnej školy technickej na Študentskej ulici.

Cena za vlastnú

Projektant pôvodne odhadol cenu projektu novostavby školskej jedálne a učební na 2,6 milióna eur. Mesto si však od verejného obstarávania sľubovalo jej zníženie bližšie k 2 miliónom. Podarilo sa, primátor neskrýval spokojnosť. „Cena diela, ktorá je výsledkom verejnej súťaže, je 2.265.600 eur. Pôjde o najväčšiu investíciu do školského zariadenia za posledné roky. Na túto stavbu sa naozaj teším,“ dodal. Mesto tak znížilo pôvodný odhad ceny o 335.000 eur.

Podľa údajov na webovej stránke generálneho dodávateľa stavby, by sa s výstavbou malo začať už tento mesiac. Dokončená by mala byť už v lete na budúci rok. Pred kompletnou výstavbou novej školskej jedálne s učebňami prebehne zbúranie starej materskej školy.

Zdroj: KAMI-PROFIT, s.r.o.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM