Erik Bojničan Kultúra

Kalendáre pretáčame na apríl: TOP 10 akcií, ktoré nás v Hlohovci a okolí čakajú

Apríl je už o chvíľu tu. A je sa na čo tešiť. Z podujatí, ktoré sa v Hlohovci či okolí chystajú, sme vybrali 10, ktoré sú podľa nás najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Kalendáre pretáčame na apríl: TOP 10 akcií, ktoré nás v Hlohovci a okolí čakajú
Foto: Róbert Jakubička / Zdroj: Dnes24.sk

Deň zámockých pivníc

Sobota 1. apríl o 12:00, 14:00 a 16:00 hod., Zámok v Hlohovci a okolie

Hlohovčania ale aj návštevníci z okolia sa môžu tešiť na vskutku zaujímavý zážitok. Svoje brány totižto už otvoria zámocké pivnice v Hlohovci, ktoré bežne našim očiam nie sú prístupné. Počas komentovanej prehliadky sa návštevníci budú môcť dozvedieť zaujímavé informácie späté s históriou nášho mesta.

Ochutnávka vín

Sobota 1. apríl o 17:00 hod., Kultúrny dom Dvorníky

Na svoje si počas prvého aprílového víkendu prídu aj milovníci dobrého vína. Už počas prvého aprílového víkendu sa v kultúrnom dome v Dvorníkoch zídu vinári, ktorí návštevníkom predvedú šikovnosť svojich rúk. Začiatok podujatia je naplánovaný na 17:00 hod. Jedná sa už o 18. ročník tohto podujatia.

Turistický pochod Fornoseg – Frašták

Sobota 8. apríl od 09:30 hod., Tepličky – Hlohovec

V apríli bude už 14. ročník obľúbeného turistického pochodu Fornoseg – Frašták. Z malebnej dedinky Tepličky sa po značených aj neznačených cestách aj lesných chodníkoch bude putovať až do Hlohovca. Cieľom je Viecha Jašter, kde bude pre účastníkov prichystané občerstvenie.

Putovanie rozprávkovom

Nedeľa 9. apríl o 15:00 hod., Empírové divadlo v Hlohovci

Cestovateľky Lucia a Ria vám vyrozprávajú príbeh ako stretli zajka, ktorý sa vydal do sveta, o kapitánoch kráľovnej Regíny, či o rozprávkových varechách. Stretnete sa s hrdinami zvieracej ríše, pomarančovými domorodcami, zavítate na „Snehuliacke ostrovy“ a dozviete sa, na čo všetko sa dá použiť obyčajná varecha.

Apartmán 648

Sobota 22. apríl o 19:00 hod., Empírové divadlo v Hlohovci

Premiéra novej hry Apartmán 648 v prevedení hlohovského ochotníckeho divadla FĽOČ. Bláznivá komédia z pera Raya Cooneyho je zárukou zábavy, absurdnosti a čierneho humoru v jednom. Chcete vedieť čo spôsobilo prievan v apartmáne 648? Dozviete sa to už čoskoro v hlohovskom Empírovom divadle.

Jarný Pochod HP

Sobota 22.4.2017 Štart: 7:00 – 9:00 hod., Hlohovec – Piešťany

Turistický sviatok roka v Hlohovci a okolí. Aj takto by sa dal nazvať populárny Pochod HP, na ktorý si každoročne nájdu cestu stovky návštevníkov. Prekrásna príroda Považského Inovca je zárukou pekných zážitkov. A kto už na „HP-čku“ bol, vie, že nie je núdza ani o dobrú náladu.

Koncert: Ricco a Claudia

Nedeľa 23. apríl o 19:00 hod., Empírové divadlo v Hlohovci

Svetové legendárne hity v prevedení dvojice „Ricco a Claudia“ ktorú si mnohí pamätajú zo slovenského X Factoru. V súťaži sa udržali a prebojovali ďaleko predovšetkým vďaka ich talentu. Dostali až do finále, kde im prvenstvo ušlo doslova o milimeter. Ako prví spomedzi finalistov vydali album.

Tančiareň

Piatok 28. apríl o 19:30 hod., Empírové divadlo v Hlohovci

Aj počas mesiace apríl nebude v našom meste chýbať populárna Tančiareň. Tentokrát sa bude niesť v štýle hudby divokého západu. Najväčšie pecky zo svojho repertoára zahrá country kapela Texas.

Májová veselica

Sobota 29. apríl, Námestie svätého Ignáca v Leopoldove

Leopoldovské podujatia sú vychýrené široko-ďaleko. Takýmto má ambíciu byť aj stavanie mája a májová veselica, ktoré sa v tomto mestečku chystajú počas poslednej aprílovej soboty. Hasiči postavia májku, nebude chýbať kapela, ktorá zahrá na počúvanie i do tanca a môžete sa tešiť aj na nefalšovanú májovú veselicu.

Fraštacké putovanie za vínom

Sobota 29. apríl od 11:00 do 20:30 hod., Hlohovec

Na záver mesiaca apríl sa môžete v Hlohovci tešiť na populárne podujatie Fraštacké putovanie za vínom. Počas jedného dňa na návštevníkov budú čakať desiatky vinárov, ktorí budú prezentovať to najlepšie zo svojej produkcie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM