Erik Bojničan Správy

Čierne skládky pri Váhu: Dedina z nášho okresu chystá kamery na vytipované miesta

Nový kamerový systém by mal čoskoro pribudnúť v Siladiciach v okrese Hlohovec. Obec ním chce bojovať s čiernymi skládkami pri Váhu.

Ilustračný obrázok k článku Čierne skládky pri Váhu: Dedina z nášho okresu chystá kamery na vytipované miesta
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Nový kamerový systém by mal čoskoro pribudnúť v Siladiciach v našom okrese. Starosta Róbert Repka osadenie kamier na najdôležitejších bodoch v obci považuje za potrebné. A to nielen pre bezpečnosť občanov a ich majetku, dôvodom sú aj čierne skládky.V Sila­diciach s nimi majú nedobré skúsenosti.

Obec v okrese Hlohovec sa nachádza pri Váhu a práve tam na jej pozemkoch sa dosť často objavujú kopy stavebného materiálu, rôzneho domáceho haraburdia či plastového odpadu.

Repka si myslí, že to nevyhadzujú domáci, ale cezpoľným sa nelení priviezť v nestráženej chvíli tento odpad. „Preto chceme dať kamery na všetky vstupy do obce, aby sme mali prehľad,“ povedal starosta. Na cezpoľných má Repka podozrenie práve kvôli zloženiu odpadu.

„Našli sme napríklad kopu plastových fliaš. My máme separovaný zber aj na plasty, pravidelne sa vyváža, tak si nemyslím, že by sa niekto z našich preto unúval ísť to vyhodiť k Váhu,“ uvažoval starosta Siladíc.

Kamery by chcel osadiť aj na zastávky autobusov či na futbalový štadión, a tiež na detské ihrisko. A keďže likvidovanie čiernych skládok majú na pleciach obce na svoje náklady, rozmýšľa nad vyhlásením brigády na prečistenie lokality pri Váhu. „Mladí mi povedali, že ak ju vyhlásim, nemali by problém prísť,“ dodal starosta.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM