Erik Bojničan Rôzne

Horúčava ako v trópoch: Takéto hodnoty zaznamenali teplomery Hlohovčanov, FOTO

Na nedostatok tepla sa zrejme v ostatných dňoch nesťažuje nikto v Hlohovci. Dosvedčiť to môžu aj čísla na teplomeroch, veď sledujte.

Ilustračný obrázok k článku Horúčava ako v trópoch: Takéto hodnoty zaznamenali teplomery Hlohovčanov, FOTO
6
Galéria

V ostatných dňoch panuje na našom území teplé letné počasie a výnimkou nie je ani Hlohovec a okolie. O tom, že sa musíme pripraviť na horúčavy pripraviť už počas štvrtka, sme vás informovali.

Teplo dalo zabrať

A veru v tento deň bolo poriadne horúco, čo ľudia pocítili. „Už v noci to bolo peklo, vôbec som sa nevyspal. Pár krát som si bol aspoň opláchnuť tvár, no po pár minútach som bol zasa nakompletku spotený,“ povedal Hlohovčan Peter. Podľa jeho slov nemohol vo štvrtok uveriť svojim očiam pri pohľade na teplomer. „Asi tri hodinky naň svietilo slnko a už som myslel, že ortuť vyletí von, tak sme ho radšej prikryl. Viac ako 50°C sa mu už merať nechcelo,“ dodal.

Teplo bolo aj v autách. „Pred nasadnutím som nechala chvíľu otvorené predné aj zadné dvere, nech sa to trocha prefúka, ale veľmi nepomohlo. Teplomer ukazoval, že vonku je 37°C, tak sa niet čomu čudovať. Po asi hodinke jazdy som odparkovala a pozrela sa naň ešte raz. To už bolo len slabých 36 stupňov,“ zasmiala sa Zuzana.

Horúčavám neodzvonilo

Vysokým teplotám sa však nevyhneme ani dnes. Podľa informácií zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu je pre okres Hlohovec od 14:00 do 18:00 hod. vyhlásený druhý stupeň výstrahy pred vysokými teplotami.

„V okrese Hlohovec sa očakáva miestami dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 – 36 °C,“ uvádzajú meteorológovia, podľa ktorých uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť čísla zaznamenané na teplomeroch Hlohovčanov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

FOTO: Sledujte, aké čísla namerali Hlohovčania na teplomeroch
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM