Zuzana Jakubičková Samospráva

Kontroverzná skládka Vlčie Hory: Aktivisti protestujú už vyše roka, toto je ich ďalší krok

V stredu sa v hlohovskom Dome kultúry uskutoční verejné prerokovanie hodnotiacej správy k dobudovaniu skládky odpadu Vlčie hory Hlohovec spoločnosťou Plastic People o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. Každý môže prísť a povedať svoj názor.

Ilustračný obrázok k článku Kontroverzná skládka Vlčie Hory: Aktivisti protestujú už vyše roka, toto je ich ďalší krok
Foto: Zuzana Jakubičková

Aktivisti, ktorí už viac ako rok protestujú proti rozšíreniu skládky a proti takému spôsobu jej prevádzkovania, ktorá zaťažuje životné prostredie podľa ich slov vraj nad zákonom povolený rámec, argumentujú, že neexistuje reálna potreba rozšírenia skládky z hľadiska potrieb obyvateľov mesta.

„Myslíme si, že toto rozšírenie je z hľadiska reálnych potrieb Hlohovčanov zbytočné a v skutočnosti ide o zabezpečenie dlhodobého biznisu pre súkromnú firmu na úkor životného prostredia a kvality života nás Hlohovčanov“, vyjadrili sa.

Ako uvádzajú aktivisti, návrh rozšírenia je podľa nich v príkrom rozpore so schváleným Plánom odpadového hospodárstva SR („…hlavným cieľom odpadového hospodárstva SR do roku 2015 je najmä odklonenie odpadov od skládkovania, resp. znižovanie množstva odpadov ukladaných na skládky odpadov“), Plánom odpadového hospodárstva Trnavského samosprávneho kraja („…kapacita skládok v Trnavskom kraji je dostatočná a preto nie je nutné budovať nové skládky odpadov“) a zámerov Európskej únie zakázať skládkovanie po roku 2020.

Aktivisti sa tak rozhodli prikročiť k ďalšiemu kroku a v Hlohovci zorganizovať verejné prerokovanie rozšírenia skládky Vlčie Hory. Obyvatelia môžu prísť povedať svoj názor do miestneho kulturáku už v stredu od 10:00 a 16:00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM