BTW Správy Samospráva

Koronavírus: Zatvorili sa aj základné a materské školy, opatrení pribúda

Riaditeľské voľno sa žiakom udeľuje do piatku 13. marca

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Zatvorili sa aj základné a materské školy, opatrení pribúda
Zdroj: TASR

Krízový štáb mesta Hlohovec zasadol v pondelok 9.3. aj po druhý raz. Dôvodom bolo prijatie ďalších preventívnych opatrení na spomalenie šírenia koronavírusu. V tejto súvislosti primátor mesta Hlohovec Miroslav Kollár vyzval riaditeľky materských a základných škôl v Hlohovci, aby z preventívnych dôvodov udelili žiakom riaditeľské voľno od utorka 10. marca do piatku 13. marca 2020.

Počas prerušenia školskej dochádzky mesto Hlohovec rodičom odporúča obmedziť pohyb detí mimo domácnosti.

„Očakávame, že v najbližších dňoch príde jasné stanovisko z Ústredného krízového štábu pri Ministerstve vnútra SR, ktorý by mal rozhodnúť o opatreniach na ďalšie dni. Situáciu intenzívne sledujeme a budeme ju prehodnocovať s každými ďalšími novými informáciami.“, dodáva mesto ohľadom ďalšieho vývoja.

Pribudli opatrenia

Mestský úrad v Hlohovci prijal sprísnené hygienické opatrenia, zatiaľ však ostáva pre verejnosť otvorený. Prijali sa nové zákazy:

„Mesto Hlohovec a Mestské kultúrne centrum ruší organizáciu všetkých spoločenských, kultúrnych a športových podujatí na najbližšie obdobie. Od dnešného dňa až do odvolania zároveň prerušujeme činnosť denných centier pre seniorov. Zákaz návštev platí aj pre zariadenia pre seniorov. Zároveň platia všetky už skôr vydané opatrenia Ústredného krízového štábu.“

Autobusy prímestskej aj v mestskej hromadnej dopravy sa odteraz dezinfikujú na dennej báze až do konca marca.

Regionálne úrady verejného zdravotníctva posilnili informačné linky pre verejnosť, na ktorých ľudia dostanú všetky dôležité informácie. RÚVZ so sídlom v Trnave je možné kontaktovať na čísle 0905 903 053.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM