Rôzne

Kraj ocenil osobnosti: Významná pocta pre jednotlivcov a kolektívy

Trnavský kraj ocenil osobnosti, ktoré ho reprezentujú. Viskupič odovzdal ocenenia 13 jednotlivcom a trom kolektívom.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ocenil osobnosti: Významná pocta pre jednotlivcov a kolektívy
Zdroj: TASR

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) už 11. rok oceňuje začiatkom októbra osobnosti, ktoré sa svojou prácou zaslúžili o jeho rozvoj. Predseda Jozef Viskupič vo štvrtok odovzdal ocenenia TTSK na základe rozhodnutia zastupiteľstva TTSK 13 jednotlivcom a trom kolektívom. Informoval hovorca TTSK Patrik Velšic. Slávnosť sa uskutočnila na pôde trnavského Divadla Jána Palárika.

Ocenenie TTSK bolo udelené, okrem iných, Jaroslavovi Helerovi z Veľkých Kostolian pri Piešťanoch, ktorý od roku 2006 vedie detský rybársky krúžok pri ZŠ vo Veľkých Kostoľanoch, v ktorom združuje deti z celého kraja. Vlani bol vyhlásený za najlepší na Slovensku.

Ďalej bolo ocenenie udelené tenistke Magdaléne Rybárikovej z Piešťan, ktorá žne úspechy na turnajoch, a v novembri 2017 bola vyhlásená za najlepšiu slovenskú Tenistku roka. Ocenenie získali aj historik a publicista Ján Šimulčík, Michal Horník z Dolných Lovčíc za angažovanie sa v kultúrnom a spoločenskom dianí v obci, slovenský historik, archivár a pedagóg Jozef Šimončič pri príležitosti jubilea 90 rokov či dlhoročný člen stráže ochrany prírody Vladimír Filipovič.

Ocenenie si prevzali aj zástupcovia Dobrovoľného hasičského zboru v Hlohovci, folklórno-hudobnej skupiny Pósfa z Dunajskej Stredy a Obchodnej akadémie v Senici.

In memoriam ocenenie udelili maliarovi, grafikovi a ilustrátorovi Józsefovi Janigovi z Veľkého Medera.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM