BTW Samospráva

Mestský úrad v Hlohovci zatvoril detské ihriská. A potom aj vlastné brány

Úrad verejného zdravotníctva SR nariadil do konca marca zatvoriť obchody a služby. Pre niektoré platí výnimka.

Ilustračný obrázok k článku Mestský úrad v Hlohovci zatvoril detské ihriská. A potom aj vlastné brány
Zdroj: TASR

Mestský úrad v Hlohovci bude zatvorený až do odvolania. Mesto tak reaguje na vývoj situácie s výskytom ochorenia COVID-19 na Slovensku.

„V obmedzenom režime budú zabezpečené iba služby pokladnice a podateľne. Matričný úrad zabezpečuje iba agendu zápisov narodení, manželstiev a úmrtí. Termín si treba dohodnúť telefonicky vopred na číslach 033 7368 231 alebo 0907 180 773.“, informovala nás referentka pre komunikáciu mesta Hlohovec Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Úhrady poplatkov môžu občania realizovať bezhotovostným prevodom na účet mesta. Ak nie je konkrétne číslo účtu uvedené v rozhodnutí, výzve alebo inom dokumente mesta, ktorý im bol doručený, môžu použiť ktorýkoľvek z účtov mesta s uvedením svojho variabilného symbolu. Ostatné záležitosti môžu občania vybaviť emailom, prípadne telefonicky.

Mesto uzatvára všetky detské ihriská vrátane tých v školských areáloch až do odvolania.

Vstup do budovy polikliniky, ako aj do vozidiel mestskej hromadnej dopravy je nariadený iba v rúškach, respektíve s inou alternatívnou ochranou nosa a úst. Krízový štáb mesta verejnosť informuje, že smútočné obrady sa budú konať mimo obradnej siene, teda výlučne vo vonkajších priestoroch.

Obchody a služby

Úrad verejného zdravotnictva SR s platnosťou do konca marca UZATVÁRA všetky maloobchodné prevádzky a všetky prevádzky poskytujúce služby:

OKREM predajní potravín, lekární, predajní zdravotníckych pomôcok, drogérií, čerpacích staníc, predajní novín a tlačovín, predajní s krmivom pre zvieratá a veterinárnych ambulancií, prevádzok telekomunikačných operátorov, jedální a fastfoodov, pôšt, bánk, poisťovní, eshopov a donášok, pohrebných služieb, autoservisov, taxislužieb a práčovní.

Rovnako do konca mesiaca platí ZÁKAZ prítomnosti verejnosti v prevádzkach verejného stravovania a stánkov s rýchlym občerstvením. Tento zákaz sa nevzt'ahuje na predaj mimo prevádzku, ako sú fastfoody s výdajným okienkom alebo predaj pokrmov so sebou bez vstupu do prevádzky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM