Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Putovanie mikroregiónom Poniklec: Stovka turistov si užila jesenný pochod, FOTO

Cech vinárov Hlohovecka v spolupráci s obcami Horné Otrokovce a Dolné Otrokovce zorganizoval jesenné putovanie mikroregiónom Poniklec. Sobotu v prírode si užila stovka turistov.

Ilustračný obrázok k článku Putovanie mikroregiónom Poniklec:  Stovka turistov si užila jesenný pochod, FOTO
10
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Cech vinárov Hlohovecka v spolupráci s obcami Horné a Dolné Otrokovce usporiadal pre všetkých priaznivcov jesennej turistiky 5. ročník podujatia Putovanie cez mikroregión Poniklec.

Trasa Putovania, ktoré sa uskutočnilo v sobotu 21.9. 2019, viedla od Obecného úradu v Horných Otrokovciach cez Horné Trhovište a Tepličky na Viechu Jašter na Starej hore.

Stovku turistov dopravili na štart dva autobusy z Hlohovca a po krátkom privítaní s občerstvením sa už účastníci vydali na putovanie lesmi a chotármi mikroregiónu Poniklec.

Na trase čakali turistov aj novinky: Cech vinárov osadil 7 nových náučných tabúľ s informáciami o faune a flóre regiónu.

„Turisti mali možnosť zoznámiť sa s trasou pre peších turistov, na ktorej bolo osadených 7 náučných informačných tabúľ, celkovo však plánujeme osadiť ešte ďalších 7, ktoré budú súčasťou cyklotrasy Šintava, ktorá spojí Sereď, Hlohovec a Jašter na Starej hore,“ uviedol predseda Cechu vinárov Hlohovecka Pavol Tutura.

Podľa jeho slov tak vznikne jeden z najdlhších náučných cyklochodníkov v regióne s celkovou dĺžkou 35 km.

S osádzaním náučných tabúľ pomáhali aj dobrovoľníci, počas prác sa stretli aj s vyčíňaním vandalov: „Ešte sme cyklochodnik značenim ani nedokončili a už niekto pod Posádkou stĺp vylomil a zničil miesto, kde mala byť náučna tabuľa o histórii tejto krásnej oblasti,“ posťažoval sa Pavol Tutura. Zostáva len dúfať, že sa im zvyšné tabule podarí úspešne osadiť a že sa tieto nestanú terčom vandalov.

Putovanie mikroregiónom Poniklec:  Stovka turistov si užila jesenný pochod, FOTO
10
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM