Erik Bojničan Kultúra

Špeciálny prehľad na marec pre Hlohovčanov: 7 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať

Nový mesiac klope na dvere. Áno, je to tak. Ani sme sa nenazdali a prichádza marec. Už teraz je vhodný čas porozmýšľať, čo budete počas neho robiť. Predstavujeme vám 7 lákadiel, ktoré odporúčame zažiť na vlastné oči.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny prehľad na marec pre Hlohovčanov: 7 lákadiel, ktoré by ste počas mesiaca nemali vynechať
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Týždeň slovenských knižníc

1. – 4. marca 2016, Mestská knižnica v Hlohovci

Knižnica v Hlohovci sa tak ako po minulé roky, zapojila do Týždňa slovenských knižníc. Ide o celoslovenské podujatie, ktorého cieľom je zvýšenie záujmu o knihy, najmä medzi mladými. Okrem pripravovaného programu sa chystá aj odpustenie pokút a zápis nových čitateľov zadarmo.

Martin Geišberg, HLBOKÁ PLYTČINA, Filip Marek

5. marec o 19:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Aj v marci si na svoje budú môcť prísť milovníci dobrej hudby. Naše Empírové divadlo ožije tónmi Martina Gaišberga, HLBOKEJ PLYTČINY a Filipa Mareka.

Čas pre poďakovanie

6. marec o 15:00, Refektár Vlastivedného múzea v Hlohovci,

Poeticko – hudobný program k Medzinárodnému dňu žien. Účinkujú: Martina Kajanová – flauta, Karol Nitran – spev, Ladislav Fančovič – klavír. Slovo – Ján Libant.

Pôstny chrámový recitál LENKY FILIPOVEJ

9. marec o 19:00, Františkánsky kláštor v Hlohovci

Hlohovčanov čaká v pôstnom období zaujímavá kultúrna udalosť. Hlohovčania budú mať možnosť navštíviť netradičné podujatie „pôstny chrámový koncertný recitál Lenky Filipovej“ vo Františkánskom kláštore v Hlohovci. Ide vôbec o prvý pôstny chrámový recitál takéhoto druhu Lenky Filipovej na Slovensku.

Kocúr v čižmách

16. marec o 17:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Svetoznáma rozprávka Kocúr v čižmách v podaní Agentúry Elma určite vyčarí každému dieťaťu úsmev na tvári. Bábkové divadlo v našom Empírku je pre najmenších tým pravým spestrením marcových dní.

Longital Suita

24. marca o 20:00, Empírové divadlo v Hlohovci

Longital patrí medzi stálice slovenskej nezávislej scény, má na konte deväť albumov a dve hudobné ceny. Okrem koncertov a albumov je dvojica prizývaná k filmovej a divadelnej spolupráci v Čechách (divadlo Continuo, film Hodinu Nevíš) a na Slovensku (divadlo Gunagu, Divadlo Elle Danse, Štúdio Tanca, filmy Sneh, Príbeh Emy B., True Štúr).

Otvorenie kostolnej veže verejnosti

Od 30. marca

Výstup na kostolnú vežu vysokú 27 metrov cez schodisko z 18. storočia a chodník popod kostolné zvony bude čoskoro opäť otvorený pre verejnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM