Klaudia Goncalves Rôzne Správy

Téma, ktorá rezonuje: Aká bude budúcnosť Domu kultúry?

Na ostatnom mimoriadnom zastupiteľstve poslanci schválili presun financií pôvodne určených na rekonštrukciu Domu kultúry, na modernizáciu kina Úsmev. Aká budúcnosť čaká „kulturák“?

Ilustračný obrázok k článku Téma, ktorá rezonuje: Aká bude budúcnosť Domu kultúry?
3
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk

Mimoriadne Mestské zastupiteľstvo zasadalo 9. augusta 2018. Okrem založenia 100% mestskej spoločnosti Mestská poliklinika Hlohovec, s.r.o. rozhodovali poslanci aj o presune financií na rekonštrukciu kina Úsmev. Na jeho obnovu a digitalizáciu síce prispel audiovizuálny fond, mesto sa však musí podielať na spolufinancovaní. Poslanci v hlasovaní rozhodli o presune cca 200 000 eur, ktoré boli pôvodne určené na rekonštrukciu Domu kultúry, do kina Úsmev, kde v súčasnosti prebieha rekonštrukcia priestorov a digitalicácia premietacej technológie.

Čo sa stane s Domom kultúry a aká budúcnosť ho čaká? Spýtali sme sa kompetentných a prinášame vám oficiálne vyjadrenie mesta Hlohovec.

“Pokiaľ ide o Dom kultúry – máme dokončenú projektovú dokumentáciu na odstránenie havarijných stavov, zosúladenie prevádzkového stavu s aktuálnymi predpismi a základnú úpravu vstupných priestorov (len táto časť presahuje 900 000 eur), ako aj štúdiu celkovej rekonštrukcie Domu kultúry –celkovú obnovu objektu a zmenu vnútorného usporiadania tak, aby sa jeho súčasťou stala aj knižnica, Hlohovská televízia, galerijné priestory atď. Vzhľadom na odhadovanú výšku nákladov, ktorá ide do miliónov eur, bude konečné rozhodovanie o rozsahu a načasovaní rekonštrukcie DK na poslancoch pri rokovaní o rozpočte na budúci rok,” informovala referentka mesta Hlohovec pre komunikáciu, vonkajšie vzťahy a propagáciu Zuzana Hrinková Siebenstichová.

Téma, ktorá rezonuje: Aká bude budúcnosť Domu kultúry?
3
Galéria
Foto: Klaudia Goncalves / Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Zdroj: hlohovec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM