Erik Bojničan Samospráva

Výzva poslancov hlohovského mestského parlamentu: S týmto sa obracajú na ľudí

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Hlohovci sa rozhodli obrátiť s výzvou smerom k verejnosti. Čoho sa týka?

Ilustračný obrázok k článku Výzva poslancov hlohovského mestského parlamentu: S týmto sa obracajú na ľudí
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci hlohoveckého mestského zastupiteľstva sa podľa informácií zo stránky mesta Hlohovec rozhodli rozšíriť počet členov Komisie mestského zastupiteľstva zdravotnej, sociálne, bytovej, vzdelávania a kultúry o ďalších zástupcov verejnosti. Ako uvádza radnica, mestskí poslanci týmto vyzývajú záujemcov, ktorí majú ambíciu spolupodieľať sa na chode a činnosti Mestského zastupiteľstva, aby sa prihlásili za člena komisie mestského zastupiteľstva.

„Podmienkou pre uchádzača o členstvo je preukázateľná odbornosť v oblasti pôsobnosti komisie. Uchádzač nemusí mať trvalý pobyt v meste Hlohovec. Odbornosť uchádzačov preverí Komisia zdravotná, sociálna, bytová, vzdelávania a kultúry individuálne,“ uvádza mesto s tým, že podľa Rokovacieho poriadku komisií Mestského zastupiteľstva vybraných kandidátov zvolí do funkcie mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí vo februári 2017. Noví členovia sa budú na zasadnutí mestského parlamentu osobne prezentovať poslancom, vedeniu mesta aj verejnosti.

Komisie mestského zastupiteľstva sú stále alebo dočasné poradné, iniciatívne orgány zastupiteľstva. Komisie nemajú rozhodovaciu právomoc. Noví členovia budú podľa radnice za každú účasť na zasadnutí predmetnej komisie odmeňovaní rovnako ako súčasní členovia, podľa platných Zásad odmeňovania poslancov Mestského zastupiteľstva v Hlohovci.

Záujemcovia, ktorí sa rozhodnú reagovať na túto výzvu poslancov hlohoveckého zastupiteľstva, môžu podľa radnice adresovať svoj životopis a motivačný list tajomníkovi komisie poštou alebo e-mailom do 2. januára 2017 na adresu Mestského úradu v Hlohovci.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM