Správy

Blíži sa Jarný Medokvas: Tešiť sa môžete na ochutnávky aj čapované medové pivo

Včelárska záhrada pod Smolenickým zámkom opäť ožije. Tešiť sa môžete na chutné jedlo, nápoje aj živú hudbu.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Jarný Medokvas: Tešiť sa môžete na ochutnávky aj čapované medové pivo
Zdroj: Včelovina Smolenice

V sobotu 20. mája sa bude v Smoleniciach v areáli Včeloviny konať jarný festival Medokvas. Podujatie sa začne o 15:00 hodine. V areáli sa okrem záhrady pre verejnosť nachádza tiež výroba, Medová kaviareň a obchodík.

„Sme veľmi radi, keď ľudia, ktorí naše výrobky poznajú napríklad z vianočných trhov, si ich po návšteve u nás spájajú s týmto miestom. Včelárska záhrada je najkrajšia, keď je plná návštevníkov, ktorí sa tu dobre cítia,“ hovorí Klára Kudláčová z medovinárstva Včelovina.

Stánky aj živá hudba

Počas sobotného popoludnia bude návštevníkom spríjemňovať pobyt pod Smolenickým zámkom živá hudba, food trucky, stánky s jedlom a špeciálne pripravované drinky s medom a medovinou.

„Novinkou bude malinovo-medový radler, rôzne miešané nápoje s medovinou, a okrem stálic budú mať premiéru aj dva nové food trucky. Hostia budú môcť zároveň ochutnať jedenásť druhov medovín, sajder, čapované medové pivo a medový „burčiak-medokvas“. Samozrejme, všetko sa vyrába priamo u nás,“ dodáva Klára Kudláčová.

Prečítajte si tiež

Náučné prehliadky

Návštevníci budú môcť počas sobotného popoludnia a večera absolvovať náučné prehliadky Včelárskej záhrady a výroby medoviny. Areál je vhodný aj pre najmenších hostí, a tak organizátori pripravili pre deti zábavné hry a maľovanie na tvár.

„Jarný Medokvas je ideálnou príležitosťou vychutnať si deň s priateľmi mimo mesta alebo zakončiť výlet na Smolenický zámok či do Jaskyne Driny v areáli s pohodovou atmosférou. Smolenice sú veľmi dobre dostupné ako vlakovým, tak aj autobusovým spojením, či už z Bratislavy alebo z Trnavy,“ dodal Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Festival medových nápojov Medokvas sa konal prvýkrát v roku 2015 a majitelia svetovo oceňovaného včelárstva a medovinárstva Včelovina zo Smoleníc ho organizujú každoročne na jar, v lete a na jeseň.

Na mieste bude stáť vstupenka pre dospelých 7 eur (vrátane 2 eurového kupónu na nákup nápojov) a pre deti nad 6 rokov symbolické 1 euro. Výťažok z podujatia bude použitý na rozvoj Včelárskej záhrady.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM