Správy

Do ulíc sa vracajú špeciálne rodinné bicykle: Štartuje sezóna Cargo bajkov

Jarné a letné mesiace si aj tento rok rodiny s deťmi budú môcť spríjemniť jazdou na špeciálnych bicykloch.

Ilustračný obrázok k článku Do ulíc sa vracajú špeciálne rodinné bicykle: Štartuje sezóna Cargo bajkov
Zdroj: Lukáš Patrik

Mesto chce už 5. mája spustiť sezónu Cargo bajkov. „Cargo bajky sú dvojkolesové dopravné prostriedky, ktoré sú svojou konštrukciou prispôsobené na prevoz väčšieho nákladu, resp. osôb. Mesto Trnava ponúka svojim občanom 2 takéto nevšedné vozidlá,“ informuje mesto Trnava.

Pre rodiny

V prednej časti špeciálneho bicykla je priestor pre sedenie dvoch až troch detí. Celková hmotnosť cyklistu aj s pasažiermi však nemôže prekročiť 150 kg.

„Slúžiť majú na rodinné výlety, pričom im pri šliapaní do pedálov pomáha elektromotor. Jazda na cargo bicykloch je zážitkom pre vodiča i jeho pasažierov,“ dodáva radnica.

Bicykle sú určené pre rodiny s deťmi. Prepravované deti môžu mať maximálne 15 rokov a výšku 140 centimetrov.

„Zdieľané mestské cargo bicykle ponúkame trnavským rodinám s deťmi ako benefit. Tento typ dopravného prostriedku je v zahraničí, najmä v Dánsku či Holandsku veľmi populárny a veríme, že osloví aj Trnavčanov,“ cituje web mesta slová primátora Petra Bročku.

Aké sú podmienky?

Ak si chcete Cargo bajk požičať, musíte mať trvalé bydlisko v Trnave a vek minimálne 18 rokov. Podmienkou je aj zmluva na prenájom ebajku, registrácia v systéme trnavského bikesharingu a mať uhradenú zábezpeku 50 eur.

„Užívateľ, ktorý má uhradenú zábezpeku z minulej sezóny a dodržiaval pravidlá, musí pre opätovné používanie už iba uhradiť nový sezónny poplatok a aktivovať tarifu e-bajk na rok 2023,“ dodáva magistrát.

Cargo bajk si môžete požičať na Radnici (Hlavná 1, Trnava). Rezervovať si ho môžete od pondelka do štvrtka (v pracovných dňoch) osobne na radnici od 8.00 do 12.00 hodiny, telefonicky (033/ 32 36 301) alebo e-mailom (cargobike@trnava.sk). Záujemcovia si môžu Cargo bajk požičať maximálne na tri hodiny.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM