Správy

Mestskí policajti v akcii: Vyskúšali si zásah proti futbalovým CHULIGÁNOM!

Mestskí policajti z Trnavy spojili sily s kolegami z hlavného mesta. Čakalo ich spoločné cvičenie na prípady hromadného narušenia verejného poriadku.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti v akcii: Vyskúšali si zásah proti futbalovým CHULIGÁNOM!
5
Galéria
Zdroj: Peter Borko (MsP Bratislava)

Mestská polícia z Trnavy a Bratislavy spolu s dobrovoľnými hasičmi z Trnavy a Brestovian a členmi dobrovoľnej civilnej ochrany absolvovali v stredu 25. januára spoločné súčinnostné cvičenie. Zamerali sa pri ňom na zvládanie rôznych prípadov narušenia verejného poriadku.

Zásah proti chuligánom

„Po kurze rýchlej zdravotnej pomoci v sídle DHZ Trnava – centrum na Štefánikovej ulici sa prítomní presunuli do areálu Lokomotívy na Družbe. Čakali ich simulované zákroky proti výtržníkom na futbalových zápasoch. Úlohou príslušníkov mestskej polície bolo spacifikovať útočníkov a zabezpečiť ochranu dobrovoľných hasičov, aby mohli zneškodniť horiacu pyrotechniku,“ informuje mesto Trnava.

Prečítajte si tiež

Ako prezradila radnica, cvičenie bolo zamerané na prípravu príslušníkov mestskej polície a ich služobných psov na prípady hromadného narušenia verejného poriadku spojené s hádzaním dymovníc, petárd či zápalných fliaš.

Pripravení na všetko

„Nemenej akčný bol nácvik zákrokov proti neprispôsobivému páchateľovi v areáli bývalého depa na Prednádraží. Mestským policajtom pri zásahoch pomáhali aj služobné psy,“ dodal magistrát.

Pri cvičení bola použitá cisternová automobilová striekačka a hasiace prostriedky na likvidáciu ohňa.

„Sme radi, že sa podarilo zorganizovať cvičenie, kde sme mali možnosť trénovať zásahy v prípadoch vandalizmu a hromadného narušenia verejného poriadku. Takéto situácie sú, našťastie, sporadické, ale je nevyhnutné byť na ne pripravení,“ povedal pre web mesta náčelník trnavskej mestskej polície Ivan Ranuša.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Veľké cvičenie mestskej polície
5
Galéria
Zdroj: Peter Borko (MsP Bratislava)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM