Správy

NOVINKY na Trojičnom námestí: Vznikne tam doteraz NAJVÄČŠÍ kvetinový záhon

Trojičné námestie počas slnečných dní prinesie nové možnosti oddychu. Okrem kvetinového záhonu tam pribudne niekoľko zaujímavých prvkov.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKY na Trojičnom námestí: Vznikne tam doteraz NAJVÄČŠÍ kvetinový záhon
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

„Mobilný kvetinový záhon na Trojičnom námestí sa tento rok dožíva jubilea. Už to bude desiaty raz, čo malá kvetinová lúka oživí a spríjemní pobyt v samotnom srdci Trnavy. Na svete je návrh záhonu, momentálne sa pracuje na detailoch, ktoré povedú k samotnej realizácii,“ informuje mesto Trnava.

Živé miesto

Radnica prezradila, že tento rok sa môžeme tešiť na celkom nový a doteraz najväčší záhon so sedením. Jeho plocha bude až 285 m2. Samotná zeleň pokryje 192 m2 a oproti predchádzajúcemu záhonu bude väčší o 45 m2.

„Cieľom je, aby záhon pretváral námestie na živé, zážitkové miesto. Prispieť má k tomu maximum pobytových a sedacích plôch, ktoré budú obyvateľov aj návštevníkov pozývať, aby tu radi strávili viac času a odpočinuli si. Samozrejmou súčasťou aj túto sezónu bude vodná hmla,“ dodáva vedenie mesta.

Prečítajte si tiež

Oddych na námestí

Okolo sochy Svätej Trojice sú navrhnuté tri tematické bloky. Západnú stranu bude tvoriť pergola s posedením a trávnik, na juhu nájdeme kvetinový plošný záhon a na východnej strane bude „pobytová pyramída“, na ktorej vrchole budú umiestnené textilné vaky na sedenie.

„Prístup pod pergolu s možnosťou sedenia bude bezbariérový a pochôdzna plocha o veľkosti 20 m2 bude tvorená terasovými doskami,“ informuje magistrát.

„V súčasnosti pripravujeme návrh kvetinovej výsadby a všetky podklady pre zabezpečenie dodávky rastlín, trávnej mačiny, zeminy, závlahového systému a ostatných potrebných materiálov a prác súvisiacich s výsadbou záhonu,“ povedal pre web mesta Ondrej Horváth, vedúci odboru územného rozvoja a koncepcií.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Trojičné námestie skrášli nový kvetinový záhon
6
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM