Správy

Spartak bude po výbuchu bytovky POMÁHAŤ: Obyvateľom venuje FINANČNÝ príspevok

Výbuch plynu v bytovke pripravil niekoľko jej obyvateľov o strechu nad hlavou. Zmierniť následky nešťastia sa rozhodol aj futbalový Spartak.

Ilustračný obrázok k článku Spartak bude po výbuchu bytovky POMÁHAŤ: Obyvateľom venuje FINANČNÝ príspevok
19
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V sobotu 13. mája došlo k výbuchu plynu na Potočnej ulici v obci Biely Kostol (okres Trnava). Pri explózii prišiel o život 41-ročný muž. Zranenia utrpeli ďalší traja ľudia.

Pomôže aj futbalový klub

Tragická udalosť pripravila o strechu nad hlavou niekoľko rodín. Pomôcť sa rozhodol aj trnavský Spartak. Výbuch nastal v čase, keď sa tím vracal z víťazného zápasu v Podbrezovej.

„Život už človeku nikto nenavráti, no ďalšie rodiny prišli o strechu nad hlavou, keďže časť poškodeného bytového domu sa kvôli narušenej statike bude musieť búrať. Každé nešťastie spustí vlnu solidarity a v rámci podpory komunity chce pomôcť aj Spartak Trnava,“ informoval futbalový klub.

Finančný príspevok

Spartak Trnava sa preto rozhodol venovať euro z každej predanej vstupenky na najbližší ligový zápas so Žilinou (20. mája o 18.00 hodine). Na odstránenie následkov nešťastia navyše vyzbieranú sumu navýši o ďalších tisíc eur.

„Každý tak môže prispieť už len tým, že si kúpi lístok a príde osobne podporiť spartakovcov na rozlúčke so sezónou… Samozrejme, ak chce niekto prispieť viac, môže tak urobiť vložením ľubovoľnej sumy na transparentný účet, ktorý zriadi obec na tento účel,“ dodáva FC Spartak Trnava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Výbuch v bytovke v obci Biely Kostol
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM