Správy

Dychberúci zážitok: Festival letectva prinesie strhujúcu nočnú ŠOU a akrobatické esá

Letisko Piešťany bude hostiť Festival letectva už tretíkrát. Divákov čaká prehliadka techniky, vystúpenie s dronmi a akrobatické kúsky najlepších pilotov.

Ilustračný obrázok k článku Dychberúci zážitok: Festival letectva prinesie strhujúcu nočnú ŠOU a akrobatické esá
13
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván , TASR/Martin Baumann

Tretí ročník Festivalu letectva sa na piešťanskom letisku bude konať počas nadchádzajúceho víkendu (20. – 21. 5.).

Unikátna nočná šou

Aj v tomto roku ho pripravuje Slovenská letecká agentúra v spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom (TTSK), ktorý je majoritným akcionárom letiska.

„Pre všetkých jeho návštevníkov je pripravený dvojdňový program, ktorý vyvrcholí unikátnou nočnou leteckou šou. Tá zažila slovenskú premiéru pred rokom na rovnakom mieste. Využívame takto ďalšiu možnosť, ako zviditeľniť letisko a rozvíjať cestovný ruch v regióne,“ povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

Letecká šou s dronmi

Hlavný program je naplánovaný na sobotu od 15.00 h. Tradičnými účastníkmi budú lietadlá Vzdušných síl Ozbrojených síl (OS) SR, letka Ministerstva vnútra SR a OS predvedú aj techniku pozemných síl. Vo vzduchu sa okrem domácich pilotov predstavia aj letecké esá z Česka, Maďarska, Poľska, Veľkej Británie a ďalších krajín.

Večerný program pozostáva z leteckej šou s dronmi, lasermi a pyrotechnikou. Novinkou je koncept zábavných a vzdelávacích atrakcií pre rodiny s deťmi pod názvom Detský letecký festival.

V rámci areálu letiska budú svoju činnosť prezentovať aj organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK a priestor dostane aj Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj. „Vďaka podpore TTSK budú všetky atrakcie na letisku i v detskej zóne bezplatné,“ doplnil Viskupič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM