Správy

Správy, ktoré potešia vodičov: V jednej z lokalít pribudnú DESIATKY parkovacích miest

Na jednom zo sídlisk mesto plánuje zvýšiť parkovacie kapacity. Vytvorí desiatky nových parkovacích miest.

Ilustračný obrázok k článku Správy, ktoré potešia vodičov: V jednej z lokalít pribudnú DESIATKY parkovacích miest
Zdroj: Mesto Trnava

„Regulácia statickej dopravy z podhľadu mesta znamená uprednostňovanie Trnavčanov pri parkovaní, usporiadanie verejného priestoru, zvýšenie bezpečnosti pohybu na sídlisku a v neposlednom rade efektívny manažment parkovacích plôch v lokalite,“ informuje mesto Trnava.

Dobré správy

Ako prezradila radnica, ďalšou fázou bude monitoring systému parkovania, analýza dát a následné nových efektívnych riešení: „Vďaka systému vyhodnocovania skutočných údajov z praxe, po zohľadnení všetkých dopravných noriem a aj na základe úzkej spolupráce s hasičským a záchranným zborom, máme dobrú správu pre obyvateľov na sídlisku Družba.“

Viac ako 90 nových parkovacích miest

V lokalite pribudnú počas najbližších týždňov desiatky nových parkovacích miest. Už o niekoľko dní pribudne 54 parkovacích mi­est.

„Konkrétne 28 miest bude vyznačených na ulici Vladimíra Clementisa, 9 na ulici Teodora Tekela a 17 na ulici Juraja Slottu. Budú riadne vyznačené vodorovným dopravným značením. Obyvatelia tak budú vedieť a vidieť, kde presne na ulici môžu parkovať a kde musia zachovať prístupné príjazdové cesty k bytovým domom pre hasičské a záchranné zložky,“ informuje mesto Trnava.

Vďaka drobným stavebným úpravám vytvoria v najbližších týždňoch ďalších 38 parkovacích mi­est.

„Spolu tak na Družbe pribudne 92 nových oficiálnych odstavných plôch, ktoré zvýšia celkovú kapacitu sídliska,“ dodalo vedenie mesta.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM