Správy

Počasie robí PROBLÉMY: V okolí Skalice platí 2. stupeň výstrahy pred POVODŇAMI

Pre nepriaznivé počasie absolvovali hasiči v Trnavskom kraji vyše 20 výjazdov. V okolí Skalice vyhlásili 2. stupeň výstrahy pred povodňami.

Ilustračný obrázok k článku Počasie robí PROBLÉMY:  V okolí Skalice platí 2. stupeň výstrahy pred POVODŇAMI
6
Galéria
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

V okrese Skalica platí vo štvrtok ráno druhý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojom webe.

Očakávajú vzostup hladiny

„Vzhľadom na súčasné a aj ďalšie predpokladané zrážky v českom povodí Moravy očakávame na jej slovenskom území a na jej prítokoch výrazný vzostup vodných hladín s dosiahnutím stupňa povodňovej aktivity,“ uviedli meteorológovia. Výstraha platí do piatka (19. 5.) 10.00 h.

V lokalitách Senica, Brezno, Liptovský Mikuláš, Gelnica a Košice-okolie Hornád platí prvý stupeň hydrologickej výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa.

Zasahovali aj v Trnavskom kraji

Hasiči za uplynulých 24 hodín zasahovali na Slovensku v súvislosti s počasím 112-krát. V Trnavskom kraji hasičov privolali k 21 udalostiam.

Pomoc profesionálnych a dobrovoľných hasičov bola potrebná najmä pri odstraňovaní popadaných stromov z cestných komunikácií a pri odčerpávaní vody zo zatopených ulíc a pivníc. Hasiči tiež na niektorých miestach vykonávali monitoring vodných tokov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zaplavené cesty na Záhorí, 17. mája 2023
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM