Správy

V Piešťanoch skúšajú NOVINKU: Cyklisti budú mať povolený vjazd na pešiu zónu

Mesto Piešťany sa rozhodlo na skúšobné obdobie, počas mesiaca jún, zrušiť zákaz vstupu cyklistom na pešiu zónu.

Ilustračný obrázok k článku V Piešťanoch skúšajú NOVINKU: Cyklisti budú mať povolený vjazd na pešiu zónu
Zdroj: Mesto Piešťany

Cyklisti budú môcť od 1. júna vstupovať na pešiu zónu ráno od 5.00 do 10.00 h, teda v čase, kedy majú povolený vstup aj zásobovacie vozidlá. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.

Po osadení dopravných značiek sa pešia zóna stane spoločnou komunikáciou pre chodcov aj cyklistov. Vedenie mesta sa rozhodlo k tomuto opatreniu pristúpiť v čase trvania národnej kampane Do práce na bicykli, kedy sa očakáva zvýšená frekvencia pohybu cyklistov po meste.

„Cyklisti budú môcť využívať celú šírku pešej zóny. V najbližších dňoch budeme občanov informovať o zásadách, ktoré treba počas jazdy po pešej zóne dodržiavať,“ uviedol referent dopravy a technickej infraštruktúry Viliam Černý.

Mesto cyklistov

Téma bicyklov na pešej zóne rezonuje v Piešťanoch už dlho. „Skúsenosti okolitých miest za posledné roky nám ukazujú, že cyklisti do centra mesta patria. Piešťany sú predsa aj mestom bicyklov. Kľúčom k úspechu je vzájomná ohľaduplnosť chodcov a cyklistov,“ doplnil primátor mesta Peter Jančovič.

Po skončení skúšobnej lehoty vedenie mesta spolu s mestskou políciou vyhodnotí situáciu. Pokiaľ nedôjde ku žiadnym kolíziám či nehodám, bude sa zvažovať otvorenie pešej zóny cyklistom počas celého dňa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM