Krimi

Policajná RAZIA na Záhorí: V jednom podniku našli až 25 OPITÝCH tínedžerov! FOTO

Policajti si posvietili na niekoľko vybraných podnikov. Výsledky ich poriadne šokovali.

Ilustračný obrázok k článku Policajná RAZIA na Záhorí: V jednom podniku našli až 25 OPITÝCH tínedžerov! FOTO
6
Galéria

„Policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Skalici vykonali spolu s trnavskými PMJčkárkmi a príslušníkmi Mestských polícií Skalica a Holíč, veľkú akciu zameranú na požívanie alkoholu mládežou,“ informuje polícia s tým, že kontroly boli zamerané nielen na podávanie alkoholu mladistvým, ale cez pracovníkov colného úradu sa preverili aj samotné podniky a ich registračné pokladne.

Policajti preverili v piatok po 22:00 hodine 3 vytipované podniky v mestách Skalica a Holíč.

Šok v jednom z podnikov

„Zatiaľ čo v 2 skalických prevádzkach policajné hliadky alkohol u mládežníkov nepotvrdili, v meste Holíč bola situácia diametrálne odlišná. Policajti tam, v jedinom podniku, zistili až 25 opitých detí od 15 do 18 rokov,“ prezradila polícia.

Najvyššiu hodnotu policajti namerali 16-ročnému mladíkovi, a to 1,83 promile. „Najmladšou osobou, ktorá nafúkala policajtom, bol 15-ročný chlapec s hodnotou 0,63 promile. Policajti nevynechali ani dievčatá. 16-ročná slečna nafúkala 0,92 promile,“ dodávajú muži zákona.

Prečítajte si tiež

Hrozia im problémy

„Policajti všetky prípady opitých detí na mieste zadokumentovali a spisy v najbližších dňoch postúpime obciam, v ktorých majú trvalé bydlisko, na ďalšie konanie. Mladiství budú, v sprievode svojich rodičov, riešení za požívanie alkoholu. Vo veci bude konať aj príslušný odbor sociálno-právnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny,“ informuje trnavská krajská polícia s tým, že za porušenie zákona môže hroziť zákonnému zástupcovi nielen finančná pokuta, ale aj pozastavenie vyplácania prídavkov na dieťa.

„Polícia bude, v rámci celého Trnavského kraja, v podobných kontrolách pokračovať aj naďalej,“ dodávajú muži zákona.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Policajná akcia v podnikoch
6
Galéria
Policajná akcia v podnikoch
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM