Správy

Všetky INFO o uzávere mosta v Seredi na jednom mieste: Radnica spustila špeciálny web

Most v Seredi uzavreli náhle pre všetky druhy dopravy, peších i cyklistov. Mesto spustilo web združujúci všetky potrebné informácie.

Ilustračný obrázok k článku Všetky INFO o uzávere mosta v Seredi na jednom mieste: Radnica spustila špeciálny web
Zdroj: Mesto Sereď

Mesto Sereď spustilo v súvislosti s uzáverou mosta ponad železničnú trať nový informačný web. Jeho cieľom je sústrediť všetky dôležité správy o vývoji situácie, uviedla hovorkyňa radnice Zuzana Slahučková.

Informácie na jednom mieste

Na www.seredskymost.sk sú chronologicky zoradené správy, počnúc 11. májom, keď musel byť most uzavretý pre hrozbu samozrútenia.

Užívateľ tam nájde aj záznam z marcového stretnutia primátora Ondreja Kurbela s verejnosťou na tému mosta, kde sa napríklad dozvie, že investor Slovenská správa ciest (SSC) už vtedy pripúšťal situáciu, že bude musieť byť z bezpečnostných dôvodov uzavretý skôr, ako sa začne jeho obnova. Začiatok stavebných prác investor odhadol na prvý štvrťrok 2024.

Radnica zaraďuje na web aj zápisnice zo zasadnutí krízového štábu, ktorý začal pracovať po vzniku mimoriadnej situácie, sú tam grafikony mimoriadnej autobusovej dopravy a ďalšie informácie. Prehľadným spôsobom sú vyznačené cestné obchádzky, z ktorých jedna cez spoplatnený úsek po R1 má 7,8 kilometra a trvá osem minút a druhá cez nespoplatnený úsek smer Gáň a Veľká Mača má 16 kilometrov a trvá 17 minút.

Problém na hlavnom ťahu

Most v Seredi uzavreli náhle pre všetky druhy dopravy, peších i cyklistov. SSC oznámila, že reálnejšou cestou je výstavba nového mostného telesa ako oprava súčasného. Po podopretí mosta by mohol byť dočasne obnovený priechod peších. Cesta, ktorá mostom prechádza, je hlavným ťahom od Trnavy smerom na Nitru, využívalo ju doteraz denne niekoľko tisíc vozidiel.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM