Monika Hanigovská Šport

Päť dní zábavy s lietajúcim tanierom: Na Trnava Frisbee Game športovci z celého sveta

V športovom areáli AŠK Slávia zahviezdia športovci z celého sveta počas viacerých disciplín v hode lietajúcim tanierom. Počas turnaja ukážu svoje akrobatické umenie aj štvornohí chlpatí nadšenci. Vstup je voľný.

Ilustračný obrázok k článku Päť dní zábavy s lietajúcim tanierom: Na Trnava Frisbee Game športovci z celého sveta
Zdroj: TASR

Začiatok augusta prinesie do nášho mesta jedinečný turnaj s názvom Trnava Frisbee Game, ktorý sa bude konať od 1. do 5. augusta v športovom areáli AŠK Slávia.

Na tomto turnaji, ako uvádzajú organizátori akcie, sa predstavia stovky športovcov z celého sveta, aby predviedli divákom svoje zručnosti v štyroch disciplínach s lietajúcim tanierom.

Aj dychberúce choreografie

Počas piatich dní odštartujú Majstrovstvá sveta Freestyle Frisbee, Majstrovstvá Európy DogFrisbee, Medzinárodný turnaj klubov UltimateFrisbee a Medzinárodný turnaj DiscGolf.

Diváci sa majú na čo tešiť. Lákadlom bude aj spomínaná Freestyle frisbee kategória. „Freestyle frisbee spočíva v realizácii najrôznejších technických i akrobatických trikov s lietajúcim diskom. Súťaží sa v tímoch dvojíc alebo trojíc, ktoré predvádza dychberúce choreografie, podobne ako napríklad v krasokorčuľovaní. O výsledku rozhoduje porota (zložená zo samotných hráčov), ktorá hodnotí tri kategórie – obtiažnosť, prevedenie a umelecký dojem,“ ozrejmujú ďalej organizátori turnaja. Freestylový turnaj začína v stredu,1. augusta na hlavnom atletickom štadióne, pričom finále sa uskutoční v sobotu 4. augusta.

Predstavia sa aj nadaní štvornohí chlpáči

Majstrovstvá Európy DogFrisbee predstavia nielen šikovných športovcov ale aj tých štvornohých. „Súťaží sa v niekoľkých odlišných disciplínach, avšak všetky majú rovnaký základ – pes musí úspešne chytať lietajúce taniere. K videniu je množstvo akrobatických prvkov, vysokých skokov, odrazov od tela psovoda a to všetko za sprievodu hudby,“ opisujú ďalej organizátori na svojom webe. Vychutnať si takéto športové zápolenie budeme môcť v piatok 3. augusta a finále prebehne v nedeľu 5. augusta na hlavnom štadióne.

Zdroj: Dnes24.sk

A čo zvyšné súťažné kategórie? Kategória UltimateFrisbee je tímová hra s lietajúcim diskom. Cieľom tejto hry je pomocou dlhých hodov ale aj presných krátkych prihrávok chytiť disk v súperovej koncovej zóne. Na UltimateFrisbee bude hracie zápalenie prebiehať od piatku 3. augusta do nedele 5. augusta.

Poslednou súťažnou kategóriou je Medzinárodný turnaj DiscGolf. V tomto prípade sa športovci budú snažiť prejsť ihrisko s čo najmenším počtom hodov. Podujatie bude prebiehať 4. – 5. augusta tentokrát v parku Janka Kráľa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM