Júlia Vargová Samospráva

Paulínska vyzerá skvele, pokračujú Dolnopotočnou: Chodník má byť hotový do jarmoku

Paulínska dostala vďaka novému chodníku oveľa krajší vzhľad. Nevábne vyzerajúci rozbitý asfalt v centre mesta nahradila dlažba. Práce pokračujú na Dolnopotočnej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Paulínska vyzerá skvele, pokračujú Dolnopotočnou: Chodník má byť hotový do jarmoku
11
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako uvádza mesto na svojej stránke, po zrekonštruovaní chodníka na Paulínskej ulici pokračujú práce na Dolnopotočnej. Ulicu bude lemovať vynovený chodník smerom ku križovatke s Halenárskou. Ten starý bol v dezolátnom stave. Na pukliny a prepadliny si zanadávala nejedna mamička, ktorá sa snažila tlačiť kočík po zničenom asfalte.

„Aj na tomto úseku bude položená nová dlažba v súlade s odporúčaniami pamiatkarov pre centrálnu mestskú zónu. Rekonštrukcia chodníka vrátane osadenia nového verejného osvetlenia má byť hotová do termínu Tradičného trnavského jarmoku,“ informuje radnica.

Ako ďalej uvádza mesto, rekonštrukcia chodníka na Dolnopotočnej ulici sa netýka len jeho samotného povrchu.

Vybúrané budú aj podkladové vrstvy do hĺbky 40 cm. Obrubníky oddeľujúce chodník od pásu zelene nahradia nové, záhonové. Kamenné obrubníky oddeľujúce chodník od cestnej komunikácie ostanú. Dlažba je dizajnovo vhodná k historickej aj súčasnej architektúre. Jej súčasťou bude aj vyznačenie miesta priechodov pre chodcov vodiacim a varovným pásom. Náklady na rekonštrukciu chodníka mesto odhaduje na približne 29 000 eur.

„Cieľom mestskej samosprávy je postupne zrekonštruovať celú trasu od Halenárskej ulice až po ulicu Dolné bašty a dať jej vzhľad primeraný pre mestskú pamiatkovú rezerváciu. Dôvodom je aj snaha podľa možnosti eliminovať tmavé asfaltové povrchy v centre mesta, ktoré sa v letných horúčavách veľmi prehrievajú a neprepúšťajú zrážkovú vodu do podložia,“ ozrejmuje svoje konanie mesto.

Dodáva, že súčasťou rekonštrukcie je aj výmena verejného osvetlenia v hodnote 12 900 eur. „Pribudne tu päť nových stožiarov s lampami vzhľadovo zhodnými s osvetlením na iných miestach v mestskej pamiatkovej rezervácii,“ upresňuje radnica.

Rekonštrukcia chodníka na Dolnopotočnej
11
Galéria
Foto: Júlia Vargová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM