Dominika Handzušová Samospráva

Peciar a Štefunko sa vzdali funkcií: Poslanecký plat venujú týmto školám

Utorkový incident z mestského zastupiteľstva viacerých šokoval. Pozrite sa, ako sa poslanci Adam Peciar a Šimon Štefunko rozhodli po svojej chybe reagovať.

Ilustračný obrázok k článku Peciar a Štefunko sa vzdali funkcií: Poslanecký plat venujú týmto školám
Foto: Dominika Handzušová

Počas druhého riadneho zasadnutia mestského zastupiteľstva niekoľkokrát Adam Peciar zahlasoval za prísediaceho kolegu. Šimon Štefunko v tom čase nebol prítomný v sále. Táto chyba vyvolala šokované reakcie, poslanec Královič hovoril aj o vzdaní sa poslaneckého mandátu.

Trápna a nedôstojná situácia

„Bol to pre mňa mierne povedané šok a hlavne úplne zbytočný a nepochopiteľný incident, ktorý má a bude mať dopad nielen na nich, ale aj na ich blízkych,“ vyjadril sa primátor Peter Bročka prostredníctvom svojho fanúšikovského konta na facebooku. Obaja poslanci sa dostali cez voľby pod hlavičkou združenia Lepšia Trnava, na čele ktorého stál Peter Bročka.

„Chcem sa zároveň s Adamom a Šimonom za túto trápnu a nedôstojnú situáciu aj ja verejne ospravedlniť,“ dodal primátor.

Pomôžu školám

„Po rozhovore s ostatnými sa Adam vzdal nielen svojej funkcie v mestskej rade, ale spolu so Šimonom zároveň všetkých funkcií predsedov a podpredsedov komisií,“ pokračoval Bročka. Podľa neho poslanci okrem toho venujú svoju ročnú poslaneckú odmenu na pomoc dvom trnavským školám.

Základná škola na Gorkého ulici tak dostane financie na sprístupnenie školského ihriska verejnosti. Materská škôlka na ulici Teodora Tekela dostane prostriedky na účel obnovy budovy a detského ihriska.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM