Správy

Plánujete štúdium na vysokej škole? Trnavská univerzita pripravuje Deň otvorených dverí

Pokiaľ premýšľate nad ďalším štúdiom, možno aj vás zláka Trnavská univerzita. Do jej Dňa otvorených dverí sa zapoja všetky fakulty.

Ilustračný obrázok k článku Plánujete štúdium na vysokej škole? Trnavská univerzita pripravuje Deň otvorených dverí
9
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Päť fakúlt Trnavskej univerzity (TU) v Trnave sa otvorí svojim budúcim študentom počas Dňa otvorených dverí (DOD) v stredu 25. januára. Informuje o tom škola.

Bohatý program

Najbohatší program pre stredoškolákov i verejnosť si pripravila Filozofická fakulta TU. Na dopoludnie má pripravený blok prezentácií jednotlivých katedier formou popularizačných prednášok o umení, archeológii alebo filozofii.

Témami sú napríklad Aristokratické Vianoce, Rimania verzus Germáni v 1. až 2. storočí, Konšpirácie a inšpirácie či Nepodložené presvedčenia, odznie tiež prednáška na tému Čo majú spoločné Savo, amulety a Soros. Pedagogická fakulta ponúka budúcim učiteľom, vychovávateľom, sociálnym pracovníkom či tlmočníkom z posunkového jazyka stretnutie s vedením a prehliadku priestorov školy.

Prečítajte si tiež

Aj ďalšie fakulty

Fakulta zdravotníctva a sociálnej práce chce okrem iného predstaviť svoje moderné telemedicínske simulačné centrum, študenti sa dozvedia aj o štúdiu ošetrovateľstva, zdravotníckych vied, sociálnej práce i verejného zdravotníctva.

Právnická fakulta je pri príležitosti 25. výročia svojho obnovenia rozhodnutá DOD zopakovať aj 15. februára a 1. marca, má pripravené stretnutie s vedením školy a zástupcami študentskej rady a študentských organizácií a prehliadku priestorov. V poslednom termíne sa pre stredoškolákov uskutoční aj workshop.

Záujemcovia o štúdium na Teologickej fakulte TU so sídlom v Bratislave budú mať okrem oboznámenia sa s priestormi možnosť diskutovať so študentmi a pedagógmi. V budúcom akademickom roku sa otvoria dva študijné programy – katolícka teológia a counseling – profesionálne sprevádzanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

OBRAZOM: Trnavská univerzita v Trnave
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM