han Správy

Po NULE v Trnave vyskočil obrovský počet nakazených: Nikto na Slovensku nemá TOĽKO!

Na Slovensku v stredu (16. 9.) pribudlo 161 nakazených novým koronavírusom, z čoho je takmer tretina z Trnavského kraja!

Ilustračný obrázok k článku Po NULE v Trnave vyskočil obrovský počet nakazených: Nikto na Slovensku nemá TOĽKO!
Zdroj: unsplash.com

Laboratóriá otestovali 4027 vzoriek. Z ochorenia COVID-19 sa vyliečilo ďalších 68 pacientov. Pribudlo i jedno úmrtie v súvislosti s novým koronavírusom, ich celkový počet sa zvýšil na 39. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke.

Z nuly na deväť

Kým včera sa Trnava mohla pochváliť „čistým štítom“ v počte nakazených na koronavírus, teraz je všetko inak. Len v Trnave odhalili deväť prípadov a to nehovoríme o ďalších okresoch patriacich do Trnavského kraja. Rekordný počet je v Skalici, kde hlásia 20 nakazených a v Dunajskej Strede 10.

Ako sme už spomenuli, v Trnave je 9, ale vysoké čísla prišli aj zo Senice, kde majú 7 pacientov s ochorením na COVID-19. Po jednom majú v Hlohovci, Piešťanoch a Galante.

Každý okres v kraji tak má aspoň jedného nakazeného.

Ďalšie čísla

„Počet hospitalizovaných pacientov v nemocniciach s novým koronavírusom alebo s podozrením naň poklesol o 20 pacientov, aktuálne je v nemocniciach 121 ľudí, z nich potvrdené ochorenie má 103 pacientov, čo je o troch menej ako v uplynulý deň,“ uviedol rezort.

Dvanásti sú na ventilácii

Na jednotke intenzívnej starostlivosti je desať pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 12 ľudí. Počet uzdravených sa zvýšil na 3288. Slovensko v súčasnosti eviduje 2694 aktívnych prípadov.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM