Futbal

Po zápase s pokutami: Disciplinárna komisia potrestala El Maestra i Kmotríka

DK SFZ potrestala v sume niekoľko tisíc eur trénera Spartaka za očiernenie Slovnaft Cup-u. Zároveň mu pozastavila výkon funkcie na jeden zápas. Finančný trest vymerala i viceprezidentovi Slovana Kmotríkovi ml.

Ilustračný obrázok k článku Po zápase s pokutami: Disciplinárna komisia potrestala El Maestra i Kmotríka
Zdroj: TASR

Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu potrestala trénera Spartaka Trnava Nestora El Maestra pokutou 6000 eur za očiernenie Slovnaft Cup-u. Koučovi lídra Fortuna ligy zároveň pozastavila výkon funkcie na jeden zápas.

Na tieto slová doplatil kouč

El Maestro po semifinálovom vypadnutí so Slovanom Bratislava na margo Slovnaft Cup-u uviedol: „Tento pohár je malý, nudný a nezaujímavý, ale nechcem povedať, že sme nechceli vyhrať a zabojovať oň vo finále. Trošku sme sklamaní. V tomto ročníku sa v slovenskom futbale udiali veľké zmeny. Teší ma, že veľký a silný Slovan sa sústredí na tento malý a nedôležitý pohár. Pred nami sú väčšie ciele.“

Jeho výroky nezostali bez povšimnutia a vyslúžil si disciplinárnu sankciu.

"DK berie na vedomie stanovisko menovaného a rozhodla, že za vyjadrenia k súťaži Slovnaft Cup v masovokomuni­kačných prostriedkoch po stretnutí 7. kola Slovnaft Cup-u medzi FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava ukladá Disciplinárnu sankciu – pozastavenie výkonu funkcie na 1 s. s. a finančnú pokutu vo výške 6 000 €. DK SFZ pri ukladaní disciplinárnej sankcie vzala do úvahy, že previnilec svojimi vyjadreniami v masovokomuni­kačných prostriedkoch poškodil dobré meno SFZ, súťaže Slovnaft Cup ako aj súpera a porušil princípy Stanov SFZ a Kódexu futbalovej etiky,“ znie stanovisko DK zverejnené na stránke futbalsfz.sk.

Kmotríkovi za nešportové správanie

DK SFZ na svojom štvrtkovom zasadnutí rozhodla aj o udelení pokuty 2000 eur pre viceprezidenta a generálneho riaditeľa ŠK Slovana Bratislava Ivana Kmotríka ml. za nešportové správanie sa na tribúne vo VIP priestoroch počas zápasu 4. kola Fortuna ligy nadstavbovej časti o titul na pôde Spartaka Trnava. DK naďalej pokračuje vo vyšetrovaní údajného incidentu v útrobách štadióna, pri ktorom mal Kmortík ml. napadnúť príslušníka bezpečnostnej služby Spartaka.

"DK berie na vedomie osobné stanovisko právneho zástupcu Ivana Kmotríka ml. a rozhodla, že v časti za HNS (pohoršujúce, urážlivé gestá) počas stretnutia 4. kola Fortuna ligy – Nadstavbová časť o titul medzi FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava ukladá Disciplinárnu sankciu – finančnú pokutu vo výške 2 000 € . DK zároveň v časti incidentu s členom US) počas stretnutia 4. kola Fortuna ligy – Nadstavbová časť o titul medzi FC Spartak Trnava – ŠK Slovan Bratislava futbal pokračuje v šetrení veci. Disciplinárna komisia pri ukladaní disciplinárnej sankcie vzala do úvahy najmä postavenie previnilca predstavujúce klubovú autoritu a význam jeho funkcie vo futbalovom hnutí. V časti podozrenia z napadnutia člena US, DK SFZ vzhľadom na dôkaznú situáciu bude vo veci pokračovať až po doručení nevyhnutých podkladov od príslušných orgánov,“ uvádza sa v stanovisku disciplinárnej komisie.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM