Dominika Handzušová Správy

Počasie praje stavbe: City Arena plánuje otvoriť v predstihu

Práce na stavbe City Areny pokračujú podľa plánu. Obchodné centrum má prenajatých už 90 % priestorov. Futbalové zápasy si tu bude môcť užiť 19 900 fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Počasie praje stavbe: City Arena plánuje otvoriť v predstihu
Zdroj: TASR

Trnavská City Arena plánuje otvoriť brány svojim návštevníkom v predstihu už koncom augusta. V súčasnosti má prenajatých viac ako 90 % priestorov obchodného centra. Avizovaných je viac ako 120 obchodov vrátane supermarketu Billa, prevádzok banky a mobilných operátorov. Počíta sa s otvorením reštaurácií, kaviarní, fast foodových jednotiek, súčasťou bude multiplex s piatimi kinosálami a fitnes.

Pracuje sa už aj vnútri

Práce na stavbe aj vďaka priaznivému počasiu pokračujú podľa plánu. Predseda predstavenstva City-Arena Plus Pavol Adamec informoval, že v obchodnom centre dokončujú železobetónový prefabrikovaný skelet, jeho opláštenie a zateplenie. Vo vnútri sa už zároveň inštaluje potrebná infraštruktúra – vzduchotechnika, elektrické inštalácie a podobne. „Každý deň na staveniskách pracuje približne 300 pracovníkov,“ dodal Adamec.

Priblíži Trnavu európskemu priemeru

Trnavská City Arena zákazníkom ponúkne na ploche 29 500 štvorcových metrov (m2) administratívne priestory s rozlohou 2300 m2, hotel so 45 lôžkami a takmer 1000 parkovacích miest na dvoch podzemných podlažiach.

Futbalové majstrovstvo Spartaku Trnava alebo slovenskej futbalovej reprezentácie bude môcť sledovať na najmodernejšom slovenskom štadióne až 19 900 fanúšikov.

Trnava má dnes spomedzi krajských miest najmenej obchodných priestorov na tisíc obyvateľov (550 m2). Podobne je na tom už len Prešov. Európsky priemer je pritom až 1200 m2 na tisíc obyvateľov. Postavením obchodného centra City Arena sa Trnava dostane na 900 m2 obchodných priestorov na tisíc obyvateľov.

Stavba bude majetkom mesta

City-Arena Plus Trnava patrí do developérskej skupiny Euro Max Slovakia, ktorá má na svojom konte výstavbu a prevádzku nákupných centier pod značkou Max. Štadión Antona Malatinského investor po kolaudácii odovzdá do majetku mesta. Je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA. Celý komplex bude spĺňať štandardy moderných stavieb vrátane ekologických technológií a energetickej úspornosti.

Čítajte tiež: City Arena dostane nový trávnik: Záver sezóny odohrá Spartak v Zlatých Moravciach

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM