Dominika Handzušová Futbal

Počasie vyhralo nad futbalom: Víkendové zápasy sa neuskutočnia

Na západnom Slovensku vyčíňa nepriaznivé počasie. Problémy robí aj na futbalových trávnikoch. Západoslovenský futbalový zväz sa rozhodol o definitívne odloženie zápasov tohto víkendu.

Ilustračný obrázok k článku Počasie vyhralo nad futbalom: Víkendové zápasy sa neuskutočnia
Foto: Dominika Handzušová

Športovo-technická komisia Západoslovenského futbalového zväzu má v týchto dňoch veru napilno. Dážď komplikuje život na celom Slovensku a zasiahol aj do futbalu. Množstvo ihrísk nemá na hriskách vhodné podmienky, ďalšie sú síce v poriadku, no komu by sa už len chcelo naháňať v tomto počasí loptu, zvlášť, ak sa naňho nik nepríde ani pozrieť.

Ktoré ligy odložili?

“Monitorovali sme situáciu vo všetkých kluboch, kde sa mala hrať tretia liga. Na prevažnej väčšine štadiónov je to neúnosné, počasie tentoraz vyhralo nad futbalom," uviedol pre oficiálnu stránku zväzu predseda ŠTK ZsFZ Imrich Kálmán. Spomedzi líg, ktoré sledujeme, pôjde o zápasy III. ligy – Západ, IV. ligy – Severozápad a V. ligy – Západ. "Hráme futbal pre ľudí, do takého počasia nemôžete vyhnať ani psa, riskovať navyše nemienime ani zdravie hráčov.”

Oblastný futbalový zväz Trnava zatiaľ vyčkáva. Potvrdil nám len odloženie mládežníckých zápasov trnavského „Béčka“. Dorast a žiaci hrávajú svoje duely práve v Šúrovciach, ktoré ako „Céčko“ Spartaka nastupujú v III. lige. Ako vyzerá Štadión Jozefa Mitasa môžete vidieť na fotke. V priebehu niekoľkých minút by sa zmenil trávnik na oranisko.

Iné riešenie nie je

“Situácia sa zhoršuje z hodiny na hodinu a aj keď by sme možno našli zopár štadiónov, kde by sa hrať predsa len dalo, rozhodli sme o celoplošnom odložení všetkých zápasov dospelých, dorastu, žiakov aj žiačok,” povedal Kálmán v piatok popoludní. O náhradnom termíne rozhodne na svojom najbližšom zasadnutí Športovo-technická komisia.

Tá zatiaľ čaká s rozhodnutím ohľadom pondelka 15. septembra, kedy sa má hrať vložené sedemnáste kolo III. ligy. “Sme v kontakte aj s predsedom Západoslovenského futbalového zväzu Ladislavom Gádošim, ktorý si prešiel tiež niekoľko štadiónov osobne, naše rozhodnutie odobril. Sme si vedomí, že termíny sa budú hľadať ťažko, ale iné riešenie v tejto chvíli nie je,” dodal Kálman.

V Myjave pohotovosť, hrať by sa malo

Otáznik visel aj nad piatkovým zápasom Fortuna ligy. Spartak Trnava by však mal do Myjavy vycestovať. Podľa informácií na klubovej stránke je ihrisko v perfektnom stave. Stav rieky Myjava, ktorá tečie popri štadióne, je regulovaný. Niektoré miestne komunikácie sú zaplavené, ale 9. kolo najvyššej slovenskej súťaže by to ovplyvniť nemalo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM