Lucia Lauková Správy

Počet návštevníkov v Trnavskom kraji sa zvýšil: Turisti prichádzajú z Česka aj Nemecka

Trnavský kraj prilákal opäť väčší počet turistov, ako vlani. Počas tohto roka ho navštívilo vyše 336-tisíc návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Počet návštevníkov v Trnavskom kraji sa zvýšil: Turisti prichádzajú z Česka aj Nemecka
Zdroj: Trnavský samosprávny kraj

„Počas 10 mesiacov tohto roka k nám zavítalo viac ako 336-tisíc návštevníkov, čo je o 17,6 % viac v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2022,“ informuje o tom Trnavský kraj.

Po turistoch zo Slovenska najčastejšie prichádzajú do Trnavského kraja návštevníci z Českej republiky, Nemecka, Poľska, Rakúska, Maďarska a Izraela.

Prečítajte si tiež

Zvýšený počet prenocovaní

Zaujímavosťou je, že práve návštevníci z Izraela mali najvyšší priemer prenocovaní, a to viac ako 10 dní. K tomu prispelo aj zavedenie priameho leteckého spojenia z Letisko Piešťany – Piešťany Airport (PZY) do Izraelského Tel Avivu. Spojenie muselo letisko začiatkom októbra prerušiť na neurčito z dôvodu vojenského konfliktu.

Veľkou udalosťou roka 2023 bolo podľa župy aj otvorenie novej, modernej turistickej útulne Jozefa Maka, pre diaľkových turistov v Malých Karpatoch.

„Krajská organizácia pokračovala aj v obľúbených prehliadkach Piešťany podľa Wintera, úspešné boli aj výletné vlaky, či výstava diel maliara Alfonsa Muchu, ktorú si prišlo pozrieť neuveriteľných 30-tisíc návštevníkov,“ vymenúva župa.

Úspešnou novinkou uplynulého roka boli aj Lesopotulky, pričom tieto komentované vychádzky v prírode budú pokračovať už na jar.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM