Aktualizované Júlia Vargová Krimi

Počuli ste streľbu zo Strednej zdravotníckej školy? Ide iba o cvičenie

Žiadnu paniku. Polícia upozorňuje obyvateľov Trnavy, že v týchto chvíľach prebieha vopred pripravené cvičenie.

Ilustračný obrázok k článku Počuli ste streľbu zo Strednej zdravotníckej školy? Ide iba o cvičenie
Zdroj: TASR

Krajská polícia na svojom facebookovom profile Polícia SR – Trnavský kraj upozorňuje obyvateľov Trnavy, že v týchto chvíľach prebieha vopred pripravené cvičenie. „Študenti aj ostatné osoby sú v poriadku,“ informuje polícia.

Ľudí, ktorých by výstrely a vysoká koncentrácia policajtov na Strednej zdravotníckej škole v Trnave mohla vystrašiť polícia ubezpečuje, že sa nejedná o skutočnú hrozbu. „Cvičenie robíme aj pre Vás, aby sme Vám v kríze vedeli čo najrýchlejšie a najodbornejšie pomôcť,“ dodávajú policajti na svojom facebooku.

“Trnavská policia v súčinnosti so zachránenými zložkami zasahuje pri vysokoprofilovom incidente na Strednej zdravotníckej škole v Trnave. Dve osoby vnikli do priestorov školy a podľa prvotných zistení ide o ozbrojených mužov, ktorí zadržiavajú rukojemníkov. Na mieste zasahujú policajné tímy,” uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava zdôrazňujúc, že približne takto by znela časť tlačovej správy, ktorú by polícia oznámila občanom Trnavy pri reálnej hrozbe.

Dnes na Strednej zdravotníckej škole v Trnave prebieha cvičenie, ktoré má podľa policajnej hovorkyne simulovať vysokoprofilový incident.

Policajti, ktorí sa cvičenia zúčastňujú, sú nasadení do akcie ako pri reálnom zásahu. „Cieľom cvičenia je preveriť policajtov a členov záchranných zložiek pri riešení krízových situácii,“ dodáva Linkešová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM