Monika Hanigovská Kultúra

Pod nebom sa bude premietať: Kinematograf do centra prinesie filmové lahôdky

V Trnave si budeme môcť vychutnať hneď päť filmových diel od slovenských ale aj českých tvorcov. Takéto lahôdky si užijeme v srdci nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Pod nebom sa bude premietať: Kinematograf do centra prinesie filmové lahôdky
Zdroj: TASR

V Trnave zastane Bažant Kinematograf. Na Trojičnom námestí si budú môcť milovníci kina vychutnať od 1. júla do 5. júla päť filmových kúskov od slovenských ale aj českých tvorcov. Organizátori „siahli“ na pomerne nedávne filmové snímky z rokov 2017 a 2018.

V meste sa predstavia postupne filmy ako Čiara (1. júl), Po strništi bos (2.júl), Backstage (3. júl), Otcova volga (4. júl) a Prezident Blaník (5. júl) vždy o 21.30 hod. Vstup bude voľný.

ČIARA

Slovensko, Ukrajina, 2017, 113 min.

Adam Krajňák je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. Pokojné spolužitie dvoch prelínajúcich sa svetov naruší novovybudovaná schengenská hranica a nervozita z nejasnej budúcnosti.

PO STRNIŠTI BOS

Česko, Dánsko, Slovensko, 2017, 110 min.

Diváci ho aj s jeho rodičmi už poznajú z filmu Obecná škola z roku 1991. Vo filme Po strništi bos sa ich príbeh vracia do Edovho raného detstva. Do času, ked jeho otec odmietol príslušnosť k okupantom Protektorátu Čechy a Morava, a celá rodina sa musela odsťahovať z Prahy na vidiek.

BACKSTAGE

Slovensko, Česko, 2018, 90 min.

Súčasný príbeh o skupine mladých tanečníkov, ktorých priateľstvá, lásky a pohľad na svet zmení ich účasť v televíznej tanečnej súťaži. Film plný výbornej hudby a kreatívnych tanečných čísel skupiny The Pastels z dielne známeho choreografa Miňa Kereša.

OTCOVA VOLGA

Česko, 2018, 90 min.

Matka s dcérou sa na veteránskej volge vydávajú po stopách bývalých mileniek a priateľov ich nedávno zosnulého manžela a otca, aby odhalili jeho skrývané tajomstvo. Najnovší film Jiřího Vejdělka, režiséra divácky najúspešnejších českých filmov posledných rokov.

PREZIDENT BLANÍK

Česko, 2018, 95 min.

Zábavný, groteskný i absurdný príbeh lobistu Antonína Blaníka, ktorý sa rozhodne kandidovať na prezidenta Českej republiky. Odohráva sa na pozadí skutočných udalostí druhej priamej voľby prezidenta Českej republiky. Vystupuje v ňom celý rad reálnych osobností českého politického a spoločenského života.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM