Monika Hanigovská Rôzne

Pod Smolenický zámok zavíta celá kopa hudobných mien: Pozrite, čo sa tam bude diať

V neďalekých Smoleniciach to rozbalia hudobníci i ďalší účinkujúci. Chystané podujatie sa však okrem muziky a zábavy môže pochváliť aj krásnou myšlienkou.

Ilustračný obrázok k článku Pod Smolenický zámok zavíta celá kopa hudobných mien: Pozrite, čo sa tam bude diať
Zdroj: TASR

Pod Smolenickým zámkom sa chystá veľké charitatívne podujatie, ktoré podporí myšlienku pomoci. Aj taká bude akcia s názvom Na kolesách proti rakovine, ktorá sa uskutoční pod taktovkou tamojšej miestnej samosprávy a Nadácie Výskum rakoviny. Podujatie sa uskutoční 6. augusta od 14.00 hodiny. Vstup bude bezplatný.

Pod zámkom to bude žiť

Bohatý program odštartuje bubenícky orchester Campana batucada, ktorý naladí návštevníkov na nefalšované brazílske rytmy. Na pódiu sa následne vystriedajú hudobné skupiny, či speváci, ktorí potešia mladších ale aj starších poslucháčov. Pod zámkom sa predstaví Dominika Mirgová + VIP CREW, Gladiator, Anna RE, Palo Drapák, DomiBand, rocková kapela Edgar, folk/country/rock skupina Siedmy element, old time jazz kapela Funny Fellows, rocková formácia Rebelent, Duo Lapaji, DomiBand a na husliach a za sprievodu klavíra zahrajú Marco Rajt & Pavel Šindler.

Na pódiu to ďalej roztancujú tanečné skupiny ako Oriental Essence a Styleunits, ďalej svoje umenie predstavia aj Aďka a psík Orrin.

Nie iba zábava

Akcia s názvom Na kolesách proti rakovine má niekoľko cieľov. „Chceme upozorniť širokú verejnosť na problémy zdravotne postihnutých ľudí a onkologických pacientov, zapojiť čo najviac detí, mládeže aj dospelých do pohybových aktivít a propagovať zdravý životný štýl,“ povedal pre náš spravodajský portál Ján Juráš, manažér Nadácie Výskum rakoviny.

Ďalším cieľom je dobročinnosť. Počas celého programu bude prebiehať verejná zbierka pre Nadáciu Výskum Rakoviny. „Chceme vyzbierať finančné prostriedky na zakúpenie zariadenia laminárny box pre sterilnú prácu pri analýze zmien v nádorových bunkách a experimentoch zameraných na najmodernejšie spôsoby liečby s využitím progresívnych prístupov z oblasti nanomedicíny,“ dodal J. Juráš.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM