Správy

Poďme spolu von! Trnavskí škôlkari upevňujú svoj vzťah s prírodou, FOTO

Deti v jednej z trnavských materských škôl sa hrajú a učia v pestro vymaľovanom areáli. Pomáha im k tomu aj biodiverzitná lúka.

Ilustračný obrázok k článku Poďme spolu von! Trnavskí škôlkari upevňujú svoj vzťah s prírodou, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

„Trnavské materské i základné školy čoraz viac kladú dôraz na to, aby ich vonkajšie priestory neslúžili deťom len na bežné hry a trávenie veľkých prestávok, ale aj na ďalšie vzdelávanie,“ informuje mesto Trnava.

Vonkajšia výučba

Medzi tieto zariadenia patrí aj Materská škola na Ulici Teodora Tekela. Tá v tomto roku získala grant na projekt s názvom Poďme spolu von!

Podľa vedenia mesta je cieľom projektu zatraktívnenie areálu školského dvora, aby sa deti mohli učiť aj vonku, v peknom prostredí blízkom prírode.

Prečítajte si tiež

Nadviazali na úspešný projekt

„Materská škola týmto projektom nadväzuje na úspešný minuloročný projekt, v rámci ktorého vznikla v areáli biodiverzitná lúka, ktorá je adaptačným opatrením na klimatickú zmenu a zároveň vytvára príjemné podmienky na hravú výučbu,“ prezrádza radnica.

Deti si tak môžu na lúke vytvárať pozitívny vzťah k prírode a spoznávať rôzne druhy rastlín a hmyzu.

„Deti majú možnosť učiť sa o prírode v prostredí, ktoré je prírode blízke. Navyše, prostredníctvom vhodných telesných cvičení a pohybových hier si tiež zdokonalia správnu techniku základných lokomočných pohybov,“ povedala pre web mesta riaditeľka materskej školy Zuzana Moncmanová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Projekt Poďme spolu von! v MŠ na Ulici Teodora Tekela
5
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM