Komunálne voľby

Podnikatelia, poslanci aj právnička: Primátorom Trnavy sa chce stať ŠESŤ kandidátov

Mená kandidátov na post primátora Trnavy sú známe. Prečítajte si stručný prehľad o uchádzačoch.

Ilustračný obrázok k článku Podnikatelia, poslanci aj právnička: Primátorom Trnavy sa chce stať ŠESŤ kandidátov
6
Galéria
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

O post primátora krajského mesta Trnava sa bude v tohtoročných komunálnych voľbách uchádzať šesť kandidátov. Traja z nich podali kandidátne listiny ako nezávislí a traja ako kandidáti s podporou politických strán. Informovala o tom zapisovateľka mestskej volebnej komisie Natália Gottwaldová.

Kandidáti na primátora

Za koalíciu politických strán a hnutí KDH, Za ľudí, Kresťanská únia kandiduje Zuzana Bošnáková. Národná strana, Nezávislí kandidáti vyslala do boja Zdenka Rosinu a SaS, Sme rodina, ODS, Šanca Mariána Galbavého.

Ako nezávislí idú do volieb súčasný primátor Peter Bročka, ďalej Branislav Baroš a Matej Lančarič.

V predchádzajúcich voľbách v roku 2018 bolo v Trnave na post primátora osem kandidátov. Bročka sa uchádza o možnosť vedenia mestskej samosprávy už tretíkrát, má za sebou dve volebné obdobia.

V predchádzajúcich voľbách kandidoval na primátora aj Galbavý, pôsobil ako poslanec mestského zastupiteľstva rovnako ako Lančarič.

Prečítajte si tiež

Zuzana Bošnáková

Zuzana Bošnáková je 35-ročná právnička. Je podpredsedníčkou okresného centra KDH, pracovne pôsobí ako riaditeľka vysokoškolského študentského domova a angažuje sa ako dobrovoľníčka, najmä v sociálnej oblasti. Jej otec Štefan Bošnák bol primátorom Trnavy štyri volebné obdobia, v rokoch 1994 až 2010. Mottom jej volebnej kampane je „Trnava je najvác“.

Zdenko Rosina

Za primátora Trnavy bude kandidovať aj občiansky kandidát Zdenko Rosina. Vo voľbách ho podporujú členovia Občianskeho snemu – Pán Občan.

Marián Galbavý

Nezávislý kandidát na primátora Trnavy Marián Galbavý pôjde do jesenných komunálnych volieb s podporou politických strán Sloboda a Solidarita (SaS), Občianski demokrati Slovenska (ODS) a Šanca. Pôsobí ako podnikateľ i mestský poslanec.

Peter Bročka

Súčasný primátor Trnavy Peter Bročka bude obhajovať svoj post tretie volebné obdobie. Voľby ako nezávislý kandidát vyhral prvýkrát v roku 2014. Aj v týchto voľbách bude kandidovať ako nezávislý.

Branislav Baroš

Ako nezávislý bude kandidovať aj podnikateľ Branislav Baroš zo združenia Trnava pre každého. Baroš je bývalý študent teológie a zároveň manažér s technickým vzdelaním.

Matej Lančarič

Kandidátom na post primátora Trnavy je aj poslanec mestského zastupiteľstva Matej Lančarič. Kandidovať bude ako nezávislý. Ako uviedol, skúsenosti v komunálnej politike – dvanásť rokov práce poslanca, štyri ako viceprimátora Trnavy – ho spolu s požiadavkou občanov a nespokojnosťou s viacerými aspektmi rozvoja mesta priviedli k rozhodnutiu uchádzať sa o primátorskú stoličku.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Voľby 2022

Kandidáti na post primátora Trnavy
6
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM