Samospráva

Pokračovanie participatívneho rozpočtu v Trnave: Aha, s akými nápadmi už ľudia prišli

Zhruba rovnaký počet záujemcov prišiel na úvodné verejné stretnutie druhého pokračovania participatívneho rozpočtu v Trnave. Pozrite si, aké nápady odzneli.

Ilustračný obrázok k článku Pokračovanie participatívneho rozpočtu v Trnave: Aha, s akými nápadmi už ľudia prišli
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Radnica vyčlenila na tento účel 50 000 eur, o použití ktorých môžu rozhodnúť práve obyvatelia podaním svojich podnetov na zlepšenie života v meste. V utorok 7. februára podávali svoje návrhy v oblastiach zeleň a doprava, kultúra, seniori, verejný priestor, deti a rodina, šport.

Nebola to posledná možnosť

„Nebola to posledná príležitosť, s podnetmi môžu prísť Trnavčania aj na nasledujúce stretnutia, ktoré budú zvolávané už podľa jednotlivých oblastí,“ povedal Peter Nedoroščík z občianskeho združenia Utopia, ktoré na Slovensku projekty participatívnych rozpočtov zastrešuje. Trnavčania zatiaľ v oblasti kultúry vyjadrili záujem o organizovanie rôznych kurzov, otvorenie jazykovej kaviarne či nadviazanie na vlaňajšie projekty Deti píšu deťom a priestorov pre grafiti.

V komunite pre seniorov najviac rezonovalo pokračovanie Tančiarne pre seniorov, ale tiež vytvorenie podmienok pre starších v mestskej plavárni či zabezpečenie kondičných kurzov. Záujem o vybudovanie obecného dvora komunikovali záujemcovia z miestnej časti Modranka, pre oblasť zelene a verejného priestoru odznel tiež podnet revitalizácie zelene na sídlisku Linčianska, kompostovanie bioodpadu z kuchýň základných a materských škôl či vytvorenia Trnavských lúk s pôvodnou flórou na Kočiskom. Trnavčania pre oblasť športu a dopravy prišli aj s podnetom vzniku aplikácie o aktuálnej dopravnej situácii v meste, podpory športového tanca či vzniku parkoviska pri cukrovare.

Každé dva týždne

Stretnutia autorov podnetov by sa mali následne konať každé dva týždne a vyvrcholia vypracovaním projektov, o ktorých budú Trnavčania potom hlasovať. Heslom tohto ročníka je Od ľudí pre ľudí. V úvodnom ročníku v roku 2016 mesto rozdelilo 39 500 eur, realizovalo sa 14 projektov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM