Júlia Vargová Krimi

Policajti si posvietili na prázdninujúcich školákov: Nafúkalo 10 mladistvých a 2 deti

Policajti sa zamerali na alkohol u detí a mládeže počas prázdnin. Mladá Trnavčanka mala pri kontrole viac ako jedno promile.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si posvietili na prázdninujúcich školákov: Nafúkalo 10 mladistvých a 2 deti
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Trnavský kraj

Policajti si opäť preverili cez prázdniny deti a mládež. Informovala o tom Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. „Minulý týždeň v piatok, 2. 8. prešli policajti niekoľko prevádzok a verejných priestranstiev v okresoch Trnava, Hlohovec a Piešťany. V čase akcie od 20.00 h do polnoci skontrolovali 39 osôb, z toho bolo 35 mladistvých a 4 maloleté osoby,“ upresňuje hovorkyňa priebeh akcie.

Výsledky boli nelichotivé, pozitívnu dychovú skúšku na alkohol malo 10 mladistvých a 2 deti. „Najvyššiu nameranú hodnotu mala 17-ročná dievčina z mesta Trnava, ktorej policajti namerali v dychu 0,60 mg/l alkoholu, čo je 1,24 promile,“ upresňuje Linkešová a dodáva, že všetky priestupky policajti zadokumentovali a budú zaslané na ďalšie konanie obciam a mestám v mieste trvalého bydliska detí a mladistvých.

Ako ďalej uvádza hovorkyňa, v zmysle zákona deti do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky. Tieto osoby sú povinné podrobiť sa vyšetreniu. „Zároveň zákon stanovuje, že deti do 15 rokov sa nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 hodine na verejne prístupných miestach, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje,“ dodáva hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM