Krimi

Policajti vyšetrujú podozrenie z týrania: Chlapca objavili na dvore prikrytého perinou

Desaťročný chlapec údajne vyrastal v zlých podmienkach. Prípad nahlásil polícii občan, ktorému bolo dieťaťa ľúto.

Ilustračný obrázok k článku Policajti vyšetrujú podozrenie z týrania: Chlapca objavili na dvore prikrytého perinou
Zdroj: www.pixabay.com / CC0 1.0

Policajti v okrese Trnava boli minulý týždeň privolaní k prípadu, ktorý javí známky možného týrania maloletej osoby. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti. Políciu upozornil občan, ktorý sa na podmienky, v ktorých malo byť dieťa vychovávané, nemohol dlhšie prizerať.

„Podľa informácií, ktoré máme zatiaľ k dispozícii, bola matka dieťaťa covid pozitívna. Chlapca našli policajti zanedbaného a vzhľadom na poveternostné podmienky v chatrnom oblečení prikrytého na dvore perinou,“ priblížila situáciu polícia.

Na miesto boli preventívne privolaní aj zdravotníci ktorí si 10-ročné dieťa prevzali do starostlivosti. Chlapec strávil niekoľko dní na pozorovaní v nemocnici.

„Policajti vyrozumeli aj pracovníčky sociálnej kurately, ktoré na základe policajných záznamov požiadali súd o predbežné opatrenie. Chlapec bol po rozhodnutí súdu umiestnený zatiaľ do detského domova,“ uvádza trnavská polícia.

„Na základe oznámenia začala vyšetrovateľka vo veci trestné stíhanie pre zločin týrania blízkej a zverenej osoby,“ dodáva polícia.

Polícia konštatuje, že za týranie, zneužívanie a zanedbávanie dieťaťa sa považuje akékoľvek náhodné, vedomé, prípadne nevedomé konanie rodiča, vychovávateľa alebo inej osoby voči dieťaťu, ktoré poškodzuje telesný a duševný vývoj dieťaťa. „Za trestuhodné zaobchádzanie s potomkami sa považujú verbálne útoky, sadistické a dehonestujúce správanie, citový chlad, resp. odvrhnutie, prehnané nároky a požiadavky na maloleté dieťa, protirečivé a nezmyselné príkazy,“ dodáva.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Prečítajte si tiež

POLICAJTI ZASIAHLI PRI VÝCHOVE SYNA S PRACOVNÍKMI KURATELY DIEŤA ODŇALI Policajti v okrese Trnava boli minulý týždeň...

Posted by Polícia SR - Trnavský kraj on Wednesday, March 17, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM