Správy

Políciu čaká záťažový test: Futbalová kvalifikácia na ME a jarmok v jeden deň

Dve významné podujatia, na ktorých treba zabezpečiť verejný poriadok, sa uskutočnia v jednom termíne.

Zdroj: Facebook

Tradičný trnavský jarmok (TTJ) a futbalová kvalifikácia na majstrovstvá Európy (ME) sa budú v Trnave konať v jeden deň. V piatok 6. septembra bude polícia na oboch podujatiach zabezpečovať verejný poriadok.

„Štadión Antona Malatinského privíta na kvalifikačnom futbalovom zápase reprezentáciu Slovenska a Chorvátska. Z hľadiska bezpečnosti bol tento zápas vyhlásený za rizikový,“ informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová.

Výrazné obmedzenia podľa jej vyjadrenia čakajú dopravu, uzatvorené budú ulice v okolí jarmoku, ktorý býva každoročne jej zaťažkávacou skúškou.

„Dve parkoviská na Kollárovej ulici budú vyhradené len pre futbalových fanúšikov Chorvátska. Domáci fanúšikovia budú môcť využiť parkovisko na Koniarekovej ulici pri závode ŽOS," uviedla.

Polícia odporúča návštevníkom, aby podľa možnosti necestovali do Trnavy autami pre očakávané komplikácie s parkovaním a radšej využili prímestskú hromadnú dopravu.

V meste bude na verejný poriadok dohliadať zvýšený počet policajných hliadok a poriadkových síl. „Vyzývame všetkých k vzájomnej tolerancii a ohľaduplnosti. Príďte do Trnavy dobre naladení užiť si pekný športový a kultúrny zážitok. Šarvátky hoďte za hlavu, aby nemusela zasahovať polícia. K bezpečnosti v meste môže prispieť každý z nás,“ dodala hovorkyňa na adresu návštevníkov oboch podujatí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM